Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Läheiset tutustumassa

Karjalan prikaatissa vietettiin Läheisten päivää 11. ja 12. tammikuuta.

Sunnuntaina portilla ennen yhtä kerrottiin, että paikalle oli saapunut yli 700 autolastillista läheisiä. Ruokana oli hernekeittoa ja jäätelöä. Vuorossa oli esimerkiksi kenttätykistöpatteri ja muut sillä puolella Kaartin aukiota olevat yksiköt.

Tiedotussihteeri Päivi Visuri kertoi Läheisten päivää vietetyn jo useina vuosina.

Sunnuntaina väkeä oli noin 2350, ja lauantaina suunnilleen 2500. Kumpanakin päivänä vieraita otti vastaan kolme yksikköä.

Uusia alokkaita oli 2138. Vähän on jo karsiutunut. Saapumiserän koko on noussut aiemmasta. Uusista alokkaista naisia on 38.

Varuskunta on 1960-luvulta. Vuorollaan tiloja on remontoitu. Remontissa ollutta sotilaskotia on kovasti kaivattu. Väliaikaisia tiloja purettiin parhaillaan.

Ainakin nyt päiväseltään sotilaskodin tiskille pääsy oli hyvin sujuvaa. Omalta ajaltani muistan, kun iltavapailla jono saattoi kiemurrella halki salin, tehden asioinnista hankalaa. Munkkeja ja muuta hyvää pääsee nauttimaan lähellä sijaitsevien pöytien äärellä, mikä väljentää yläkertaa.

Päivän ohjelma koostui palveluspaikan esittelystä. Siellä kerrottiin muun muassa terveydenhuolto-, palvelusturvallisuus-, loma- ja palvelusasioita. Henkilökunta vastasi kysymyksiin ja esitteli palveluspaikkaa.

Päivän aikana yksikkö tarjosi lounaan vieraille. Kyseisen aselajin koulutuskalustoon ja varustukseen pääsi tutustumaan. Aikaa oli myös Sotilaskodissa käyntiin ja läheisten kanssa seurusteluun.

Uusia alokkaita

Leena Tuunainen, loppiaisena saapunut alokas Räisänen ja Henna Tuunainen ovat Pieksämäeltä. Matkaa kertyy suuntaansa parisensataa kilometriä.

Teemu Saikkosta tulivat tervehtimään vanhemmat Tuija ja Pasi sekä Petra-sisko.

Teemu kertoi alokasajan alkaneen hyvin. Aloittelu on ollut rauhallinen. Kamppeita on haettu ja laitettu niitä kaappiin. Hän pääsi toiseen vaihtoehdoistaan.

Punkaharjulla asuvan perheen äiti Tuija kertoi olevan outoa, kun yksi on porukasta poissa. Ikävän kanssa on pärjätty. Hän kertoi heidän olevan ylpeitä lapsestaan, joka on lähtenyt suorittamaan velvollisuuttaan.

Teemu tähtää puoleen vuoteen ja hakee opiskelupaikkaa. Tositoimiin ei ollut vielä päästy, ja hän odottelikin, että eteen tulisi vaativampia asioita.

Pasi, Petra ja Tuija Saikkonen tulivat katsomaan, millaisessa paikassa Teemu Saikkonen suorittaa palveluksensa.

Jonna Niemeä tulivat tervehtimään Mirja Niemi, Tiia Niemi ja Eemeli Immonen. Heillä matka kulki prikaatiin Imatralta ja Lappeenrannasta.

Jonna alkoi ajatella armeijaan lähtöä yläasteella ja kiinnostus heräsi. Jatko on vähän auki. Hän lähtee Aliupseerikouluun, jos pääsee. Sitten on mietinnässä haku kouluun.

Jonnaa kiinnostaa ensihoito. Hän on tykännyt armeija-ajastaan. Alku oli odotettua rennompi.

Eemeli Immonen, Tiia Niemi ja Mirja Niemi saivat tuntumaa siihen, millaisia ovat Jonna Niemen tulevat kuukaudet Karjalan prikaatissa.

• JK, Artikkelikuva SK

Jaa artikkeli: