Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lailan tahdissa

Sää suosi Valkealan Museoalueen avajaisia 8. kesäkuuta. Toisaalta lämmin sää saattoi myös houkutella monet mökeille kesää viettämään. Sisällä museossa oli viileämpää.

Ulkona oli esillä Jokelan vapaapalokunnan sammutusauto ja Selänpään VPK:n vanha Ford. Ford F 600 valmistui Kulmalan palokalustotehtaalta 1957. Auto muutettiin -74 Kulmalan tehtaalla säiliöautoksi. -89 auto poistettiin palvelukäytöstä. Muutos nykymuotoon tehtiin vuosina 1997 ja -98. Muutoksen suoritti veteraaniosasto Tatu Pekkalinin ja Unto Peltosen johdolla.

Valkealan Museoyhdistys Ry:n puheenjohtaja Simo Teräväinen kertoi kesän näyttelystä. Tehläh yhles Valkialas esittelee Valkealan alueen yhdistys- ja harrastustoimintojen historiaa eri kylien näkökulmasta. Yhteisöllisyyttä esiin tuovassa näyttelyssä on esimerkiksi Selänpäästä saatu vanha moottoriruisku. Partiolla on oma nurkkauksensa.

Museoon on saatu kerrontaa kuuluviin. Toki paikalla on myös opas. Ensimmäistä kesää työskentelee museo-oppaana paikallinen Veera Hyppänen. Kesätyöntekijä on menossa lukion kolmannelle. Hän on lueskellut ahkerasti tekstejä opastaakseen kävijöitä.

Virve Mattila esiintyi Laila Kinnusena useilla tutuilla lauluilla. Tytär Riina oli rippileirillä, joten häntä kuullaan sitten nuorempana Lailana kesäteatteriesityksissä. Virvelle on todella tärkeää, että näytelmä sopii lapsille. Siten he oppisivat käymään kesäteatterissa.
JK

Jaa artikkeli: