Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Läksykummit koululaisten tukena

MLL Kaakkois-Suomen piiri on käynnistänyt STEA:n rahoittaman Läksykummi-hankkeen toukokuun alussa. Hankkeen tavoitteena on tarjota peruskouluikäisille lapsille henkilökohtaista tukea koulunkäyntiin.
Koululaisten ohjaaminen yhdessä taloudellisten huolien tai kasautuvien töiden, lomautusten tai irtisanomisten kanssa kuormittaa vanhempia. Erityisesti maahanmuuttajalasten tilanne huolettaa vanhempien kielitaidon ja tietoteknisen osaamisen puutteen vuoksi. Läksykummitoiminnan avulla varmistetaan lasten yhdenvertainen mahdollisuus saada apua ja tukea koulunkäyntiin perheoloista riippumatta.
Toiminta on ammatillisesti ohjattua ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota peruskouluikäiselle lapselle tukea koulunkäyntiin, sekä luotettavan aikuisen juttuseuraa. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää lapsen koulumotivaatiota, edistää lapsen luku- ja kielitaitoa sekä ehkäistä yksinäisyyttä. Kielitaidon ja lukusujuvuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää oppimiselle, se helpottaa koulussa, jatko-opinnoissa ja työelämässä menestymistä.

Toiminta käytännössä

Läksykummit ovat MLL Kaakkois-Suomen piirin kouluttamia vapaaehtoisia luotettavia aikuisia, joiden kanssa lapsi voi tehdä kotitehtäviä, lukea kirjoja yhdessä ja vaihtaa viikon kuulumiset. Yhteydenpito tapahtuu pääosin puhelimen tai tietokoneen kautta.
’’On kivaa, kun on läksykummi ja häntä on kiva tavata. Kun olemme olleet yhteydessä WhatsAppissa tai tavanneet kasvotusten, olemme lukeneet kirjaa ja viimeisellä kerralla ennen kesälomaa syötiin jäätelöä’’, kertoo 8-vuotias Siiri läksykummitoiminnasta.
Läksykummitoimintaa toteutetaan koko MLL Kaakkois-Suomen piirin alueella, ja uusia läksykummeja perehdytetään toimintaan jatkuvasti. Toimintaan osallistuminen on perheelle maksutonta.

Vapaaehtoiset voivat ryhtyä koulutuksen kautta läksykummeiksi pienille koululaisille.

Jaa artikkeli: