Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lämmintä kotiin

Lämmintä kesällä ja talvellakin

Moneen messukohteeseen on kuistille laitettu ulkoporeallas. Niiden erillisellä myyntipisteellä keskustelimme erilaisista vaihtoehdoista. Pieni kahden istuttava allas mahtuu moneen paikkaan hieman paremmin kuin vähintään neljälle tarkoitetut. Hinnassa kokoero näkyy kuitenkin todella vähän.

Eniten hintaan vaikuttaa lämpöaltaan järjestelmä, materiaalit, suuttimet ja veden puhdistustekniikka.

Jos käytetään aiempia puhdistusjärjestelmiä, kuten otsonointia, vesi pitää vaihtaa neljän kuukauden välein. Uudella suolapuhdistuksella riittää kotikäytössä jopa vuoden vaihtoväli. Suolapuhdistus on myös ainoa luonnonmukainen vaihtoehto, joka oli Kuumalähde-yhtiöllä tarjolla. Sen voisi olettaa lähivuosina lisääntyvän. Tällä hetkellä Limelight-malliston hinnat lähentelevät vielä viisinumeroista lukua, kun halvimman malliston altaan saa reilulla kolmella tonnilla.

Altaiden suosio on kasvanut. Tällä hetkellä myydään marraskuun toimituksia.

Suurta lämpöä

Useita messualueen taloja on eristetty Huntonilla, jota meillekin puhalletaan. Messutaloista puhtaan eristeen valitsivat kohteet 13, 15 ja 5 eli Talo Korea, Lapinjärvitalo ja Villa Element. Ekoeriste myy tätä puukuitueristettä sekä levyinä että puhallettavana. Hunton käy yleisesti myös yliherkälle.

Kiven kovuutta

Kymen Granite esittäytyy Muusikon talon yhteydessä. Aitomäen suunnalla vaikuttava yritys on tehnyt kiveyksiä ja pihaa muutenkin myös naapuritaloihin, Villa Elementiin ja Aito-taloon.

Kesällä kivikin on lämmin elementti. Kiveyksillä on mukava kävellä.

• A&SK

Artikkelikuva: Ekovilla esitteli muun muassa huntonia talo Korean autotallissa.

Huntonilla on hyvä hinta-terveys-lämpösuhde.
Kivi on kestävä ja miellyttävä piharakennusmateriaali.
Yksi porealtaista houkutteli tosissaan kylpemään esittelypäivänä.
Suolalla puhdistuvilla porealtailla on ainakin vielä aika suolainen hintakin.

Pientä ja aitoa lämpöä

Melko pieniä summia käyttämällä saa aitoa pehmeyttä ja lämpöä. Valkoiset lampaantaljat ovat messutarjouksessa. Ne jatkavat kesäkalusteiden käyttöaikaa pitkälle syksyyn. Villa on tosin mukava myös kesällä, jolloin se tarjoaa vain pehmeyden. Luonnonmateriaalit eivät muutenkaan hiosta.

Terveyskarhun lampaanvillatuotteita löytää messuajan ulkopuolellakin Karhulasta. Taljoja kiintoisampia ovat tyynyt ja peitot, joita tarvitaan päivittäin, tai pikemmin öittäin.

Molemmissa on täytteenä villaa, ja päällinen on puuvillaa. Esittelijä kertoi oman tyynysuosikkinsa olevan akanatäytteinen. Tunnustellen se ei ole ollenkaan niin ihanan pehmeä kuin villatyyny, mutta hän vakuutti, että se muotoutuu täysin kaulan ja pään mukaan. Hänellä ei käyttöönoton jälkeen ole ollut kertaakaan niska aamulla kipeä, eikä hän enää tyynystä luovu.

• A&SK

Akana voi ollakin parempi, vaikka villa houkuttelee herkemmin.

Jaa artikkeli: