Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lapset ja nuoret kuvaamaan

Kahdeksatta kertaa järjestettävä valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin elokuvakilpailu lapsille ja nuorille. Tuotantoyhtiö Amazementin järjestämän kilpailun pääsarjoihin saavat osallistua 8–15-vuotiaat. Vapaa nuorisosarja on puolestaan 16–19-vuotiaille.
Leffan kesto on minuutista viiteen. Kilpailuaikaa on maaliskuun loppuun. Elokuva on toteutettava kilpailuaikana. Kukin joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla. Pääsarjoihin kuitenkin vain yhdellä kuhunkin sarjaan. Finaaliin valitaan sarjojen kolme parasta elokuvaa. Ammattilaisraati valitsee voittajat. Yleisö saa äänestää omat suosikkinsa. Palkinnot jaetaan Kaikki kuvaa -gaalassa toukokuussa.
Vuosittain kilpailuun lähetetään pitkälle yli kaksisataa elokuvaa. Osallistujia on yli tuhat kaikista maakunnista ympäri Suomen.
Kaikki kuvaa -kilpailun 2020 pääteema on ajankohtaisesti ympäristö. Teemaa tulee käsitellä kaikissa kilpailuelokuvissa jollain tavalla. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra sekä ympäristöjärjestö WWF Suomi.
8–15-vuotiaille on viisi pääsarjaa: dokumentti, musiikkivideo, fiktio, harrastevideo ja animaatio. 16–19-vuotiaille on oma vapaa sarjansa. Osallistuminen ei maksa mitään. Elokuvan voi kuvata vaikka kännykällä.
Tutustu huolella sääntöihin osoitteessa: http://kaikkikuvaa.fi/kilpailu/saannot-2020/
Sivustolla kaikkikuvaa.fi on myös aiempia videoita, ohjeita ja muuta hyödyllistä.

Jaa artikkeli: