Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Laskemista ja muuta puuhaa

Valkealan kirkonkylällä toimiva nuorisoseura ja samalla kesäteatterin väki piti kelistä piittaamatta yllä laskiaisperinnettään.

Taivaalta sateli edellispäivänkin vain vettä. Niko Tuominen kertoi, että nuorisoseuran väki talkoili keräämällä traktoreilla lunta ympäri kylää. Näin saatiin kasaan ihan kelvollinen pulkkamäki.

Lauri Olenius totesi, että Valkealassa pääsee vielä hiihtämäänkin. Veli Koski vahvisti sunnuntai-iltana, että Kajon hiihtojaoston yllä pitämä latu on vielä sateen ja tuulen jälkeenkin käytettävissä. Lunta on levitetty lisää, ja 28.1. jälkeen hiihtämään on päässyt ilmaiseksi.

Itse laskiaisrieha päästiin viettämään lähes myöhäiskeväisessä auringonpaisteessa.

Jos ei laskettelu kauaa maistunut, saattoi tulla nostetuksi ponin selkään tai pääsi edellisten vuosien tapaan tutustumaan paloautoon. Siinä riittää ihmeteltävää, vaikka olisi pelastuskalustoa aiemminkin nähnyt. Eipä Valkealassakaan ihan joka päivä näe, mitä auto on syönyt, vaikka palokuntia kuusi onkin. Jokelan lisäksi siis on VPK Selänpäässä ja Tuohikotissa, kaksi puolustusvoimien palokuntaa ja Vuohijärvellä tehdaspalokunta.

Sisällä Kirkonkylän NS-talolla oli kasvomaalausta ja laskiaiseen kuuluvia tarjoiluja. Seija Olenius huolehti laskiaispullia esille.

Rooliasunurkassa saattoi eläytyä vaikka satujen maailmaan. Asta Berner kokeili monenlaista, mutta mikään ei sentään päihittänyt poniratsastusta. Hän sai tätä mieluista lajia kokeilla ennen kuin siirtyi sisäleikkeihin.

Lapsia ja aikuisia oli hyvän sään houkuttelemana tullut paikalle heti tapahtuman alussa. Moni viiletti keräyslumimäkeä pulkalla. Hyvin saattoi liukua myös housuilla.

• TH

Kohta kolmevuotiaan Asta Bernerin suosikkipuuha oli ratsastus. Hyvin hän sisälläkin viihtyi.
Tämä iloinen lapsonen lasketteli ilman alustaa. Osa oli osannut ottaa pulkatkin mukaan laskiaisriehaan. Lumi riitti, kun sitä ympäri kylää haalittiin.
Seija Olenius palveli tapansa mukaan kahvion puolella.

Artikkelikuva: Keräsen perhe tutustui paloautoon Simo Teräväisen ja Jani Loposen opastuksella. 6-vuotias Anni Teräväinen taitaa jo tuntea pelastusauton hyvin.

Jaa artikkeli: