Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lasten ja nuorten tulkintoja

Kuusankosken Musiikkiluokkien joulukonsertissa oli 4. joulukuuta paljon väkeä. Kuusankoskitalossa pidetty konsertti kesti väliaikoineen parisen tuntia. Aplodit olivat raikuvat moneen otteeseen.

Varsinkin alakoululaisten taustalla oli talvisia ja jouluisia kuvia, mitkä toivat oman tunnelmansa konserttiin. Puhumattakaan upeasta koristelusta ja valaistuksesta, joiden hoitamisessa oli varmasti suuri työ.

Alakoulu otti haltuunsa ensimmäisen puoliajan ja yläkoulu toisen. Alakoulun orkesteri soitti Marja Laihon johdolla Lumiukosta tutun Avaruuden. 3M Ann-Mari Printzin johdolla vei esimerkiksi veikeän Jouluplörön tunnelmiin. 4M tulkitsi Piia Rämän johdolla kaksi kappaletta, joista ensimmäinen oli Hei, mummo.

Yhteisellä ryhmittymällä kuultiin vauhdikas Jouluralli. Sitä olivat Eino ja Aapeli mukailleet kappaleista Kulkuset, Rumpalipoika, Kolme yötä jouluun on ja Tulkoon joulu.

Alakoulun suurkuorolla oli joulupuun verran kappaleita esitettävänään Marja Laihon ja Ville Vainikaisen johdolla. Näissä oli tuttu Jollei jouluna ole lunta ja vähemmän tunnettu Taivaanvalkea.

Monessa kappaleessa nähtiin taustakuva.
Liikettäkin oli mukana.

Yläkoululaisia

Ennen kuin yläkoululaiset pääsivät lavalle, arvottiin palkintoja. Ne saivat voittajat noutaa konsertin jälkeen, niin sai kukin olla rauhassa paikallaan.

7M:n laulun kuulee suurella todennäköisyydellä radiosta joulunaikaan. Kyseessä oli nimittäin Last Christmas. 8M tulkitsi laulun It’s beginning to look a lot like Christmas. Toinen melko uusi jouluhitti oli 9M:n tulkitsema All I want for Christmas is you. Hyvin vaikuttava oli Elinan ja Erikan tulkinta Oi jouluyöstä.

Yläkoulun kuoro toi sävelmaisemaan vaeltamaan esimerkiksi teoksen Angels we have heard on high.

Konsertin jälkipuolisko oli nuorten.

JK

Jaa artikkeli: