Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lätkä suosiossa

Vuonna 2008 luotiin syntysanat Torkel Designille. Toni Saikkosen luotsaaman yrityksen pajalla Oravalassa moninaiset materiaalit eri puulajeista lähtien löytävät uusia muotoja.
-On siis lähtökohta, eikä suinkaan lopputulos, ettei materiaalin sovi tuottaa ongelmaa. Ei pidä hukata aikaa tai energiaa pohtimalla, onko kulloinenkin projekti mahdollisesti helppo tai vaikea, haasteellinen vai mahdoton. On vain alettava töihin, kuuluu Torkelin motto. 
Inspiraation lähteinä virtaavat niin nykyajan design kuin vanha kansanperinne. Yritys ottaa työt haltuunsa suunnittelusta alkaen. Työvaiheiden ketju jatkuu sujuvasti aina siihen asti, että asiakkaalle avautuu mahdollisuus hankkia tuote. 
Alihankinta eri alojen ammattilaisilta lisää valikoiman monipuolisuutta. Yhteistyöverkosto pystyy kokonaisuutena työstämään lähes mitä tahansa materiaalia.
Torkel Designin kesäkauppa on Verlassa. Siellä monen vierailijan matkaan lähtevät lähinnä pienikokoiset työt. Kesähitiksi on osoittautunut Musta surma. Hurjan nimen saaneet lätkät ovat jo vetäneet monen kärpäsen lentomatkan viimeisiin surinoihin. 
Torkelin harjavalikoima on kasvamaan päin. Siitä löytyy jo vaikka millaista käden jatketta sädekaihdinharjasta lähtien. Tiedossa oli, että erityisesti apuvälineharjaosasto laajentuu.  
Varsinkin ulkomaisille matkailijoille mainio muisto on puulajiviivoitin. Siihen on yhdistetty erilaisia suomalaisia puulajeja. Käyttäjän ei tarvitse arvata, mitä puuta on missäkin kohtaa, sillä kukin laji on kauniisti merkitty. Omat versionsa on useilla eri kielillä.

Jaalan kierros jatkuu huomenna…
JK

Musta surma on kärpästen kauhu. 
Ritaritarvikkeet vievät aikain taakse. 
Myymälän valikoima on runsaudensarvi. 

Artikkelikuva: Puulajiviivoittimissa yhdistyvät eri puulajit näppärästi. Viivoittimia on eri kielisinä versioina. 

Jaa artikkeli: