Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Laulavia teatterivieraita

Pokintalon ja Käräjätalon väliselle nurmelle oli asetettu joukko penkkejä 25. kesäkuuta. Laulu raikasi kymmeniltä niille asettautuneilta kävijöiltä. Oli perinteisen yhteislaulutilaisuuden aika. Samaan aikaan olivat kesäteatteriharjoitukset käynnissä. Niitä kotvan seurattuani voin luvata, että odotettavissa on hienoa tanssia ja kesäisen romanttista tunnelmaa.
Anjalankosken teatterin väki esitti yhteislaulutilaisuudessa useamman kappaleen soolona. Vauhdikkaan eläväinen oli esimerkiksi Meksikon pikajuna.
Reino Helismaa sanoitti Meksikon pikajunan suomeksi ja levytti sen 1949. Monen muistoissa on myös esimerkiksi Konsta Hietasen tulkinta Tenavatähdessä. Reino sanoitti kappaleen kahteen otteeseen. Pidemmässä versiossa gangsteri Iso-Pat saa vanhalta piialta ripeitä muiskuja. Tulisia suudelmia saava gangsteri houkuttelee naisen kaverinsa Pikku-Peten läheisyyteen. Kumpikin väittää olevansa perheellisiä. Nainen kimmastuu ja täräyttää kumpaakin miestä. Ryöstösaalis palautetaan, mutta arvattavissa on, ketä harmittaa yksinjääminen.
JK

Anjalankosken teatteri toi mukanaan laulajia…
… ja soittajia kesäillassa viihdyttämään ja laulattamaan.
Väkeä oli kymmenittäin.
Jaa artikkeli: