Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Laulua lisää

Kouvolan Teatterin nuorten teatteriryhmässä painotetaan tällä kaudella aiempaa enemmän musiikkiin.
Maksuttomaan ryhmään saattoivat pyrkiä kaikki 13–17-vuotiaat nuoret, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet teatteria. Mukana oli toki nuorten teatterilla aiemminkin harrastaneita, tällä kaudella aloittaneiden lisäksi.
Tällä kaudella nuorten teatteria johtaa näyttelijä Tiina Winter. Ensimmäinen kokoontuminen oli 17. syyskuuta. 4. helmikuuta olivat vieraina Annina Rubinstein ja kapellimestari Iikka Kahri. Iikka teki nuorille oman kappaleen esitettäväksi. Niin laulu- kuin puherooleissakin nähty Annina Rubinstein antoi ohjeita äänenhuoltoon. He hyödynsivät musiikkiteatterin osaamistaan nuorten opettamisessa.

Tiina Winter ja Iikka Kahri opettavat nuorille teatterin saloja.

Liisa Ihmemaan

Teatteriharrastukseen sitoutuminen on tärkeää. Aika pian joku syksyllä lopettaakin tai peruuttaa, jos ei syystä tai toisesta koekaan teatteria omakseen tai pysty käymään. Siksi voikin tulla peruutuspaikkoja. Toiminta aloitettiin syksyllä 2017. Yhteistyötä jatkavat Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut ja Kouvolan Lakritsi Oy. Kahden ensimmäisen pilottikauden jälkeen toiminta on vakiintunut.
Tavoitteena on tarjota nuorille esteetön ja ilmainen harrastus, johon on matala kynnys. Nuoria perehdytetään monipuolisesti teatterin tekemiseen ja teatterikulttuuriin. He oppivat myös paremmin ilmaisemaan itseään. Kaikkien yksilölliset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet huomioidaan ja niitä vahvistetaan. Teatterin halutaan olevan paikka, jossa nuoret kokevat tulevansa hyväksytyiksi, juuri sellaisina kuin ovat.
Toukokuussa olevaa demoa varten harjoitellaan Iikka Kahrin kappaletta. Aiheena on Liisa Ihmemaassa. Klassikosta ei tuoteta kokonaista näytelmää, vaan siitä esitetään otteita. 19 nuorta on eri puolilta kaupunkia. He pääsevät tällä kertaa koko talon työntekijöiden oppiin. Lavastaja, tarpeistonhoitaja, kampaajamaskeeraaja ja muut kertovat työstään kauden aikana. Tanssikoreografiaa päästiin harjoittelemaan puvuston kanssa.

Teatterin maailmaan tutustutaan erilaisin harjoittein.

Arvokas kokemus

Osalla nuorista oli jo kolmas vuosi menossa. Yksi heistä on Ossi Sipilä Valkealasta. Hän sai roolin Peter Pan-näytelmästä. Ammattilaisteatteri on erilaista. Ossi arvostaa siitä saamaansa kokemusta. Teatteriosaamisen saaminen oli hauskaa ja kokemus hieno. Ossi pitää mukavana sitä, kun tehdään tietty esitys. Oli hauskaa päästä kunnolla tekemään lavastusta. Teatterialalle hänestä olisi mukava suunnata. Hahmotyöpaja oli erityisen mieluinen. Siinä sai neuvontaa omaan hahmotyöhön.
Tiina Winteristäkin hahmotyöpaja oli todella hauska. Ossi toi esiin tämän vuoden olevan aivan erilainen muihin vuosiin verrattuna. Harrastetaan nuortenteatteria, mutta silti osataan kertoa ammattiteatterin eri puolista. Lava-alueelle pääseminen toi omanlaista tunnelmaa, yleisön ollessa eri tasossa.
Tiina Winter mainitsi tavoitteena olevan, että nuoret ihan itse pääsevät tekemään ja vaikuttavat lopputulokseen.
JK

Tarkoittavatkohan Ossi Sipilän hupparin nimikirjaimet th teatteriharjoittelijaa?
Annina Rubinstein kiersi neuvomassa nutelaisia.

Artikkelikuva: Teatterissa voi olla levollisin mielin.

Jaa artikkeli: