Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lavalla kotonaan

Bar Illansuussa saatiin 8.8. vauhdikasta viihdettä.

Kauniit asut, vahva koreografia ja taidokasta tanssia rooleihin liittyvin tarinoin pitää sisällään suomalainen Lamourettes. Ensimmäinen suomalainen naisista koostuva Chippendale-ryhmä jakautuu kahden tai kolmen hengen ryhmiin esiintymään melkein ympäri Suomea.
Esitykset ovat yleisön toivomuksesta puolenyön tuntumassa. Aikatauluun ja ajoreittiin saatiin kuitenkin sopimaan Vuohijärvellä esiintyneiden tanssijoiden haastattelu jo kahdeksan aikaan illalla.

Tanssi verissä

Bar Illansuussa esiintyivät tällä kertaa Minttu Tuura ja Vilma Mölsä. Minttu on hivenen kerkeämpi vastaamaan. Vilma on myös helppo haastateltava. Pieni juttuhetki jää mieleen hyväntuulisena ja raikkaana.
Minttu kertoo pitävänsä peruskunnon ja kehon rakenteen yllä kuntosalilla. Tanssi on vahvasti verissä, sillä hän opiskelee tanssinopettajaksi.
Molemmille Lamourettes on sivutyö, joka tosin vie ympäri maata lähes joka viikonloppu. Yleensä he saavat hyvää kohtelua joka paikassa, johon menevät. Joskus humalaiset huutelevat tai miehet yrittävät esineellistää. Harvoin joutuu rajoja vetämään.
Minttu toteaa, että hän nauttii esiintymisestä, on nauttinut pienestä pitäen. Lava on hänelle koti. Vilma painottaa hyvää kuntoa ja liikunnan iloa. Tanssi on hänellekin koko elämä.
Ryhmään pääsee mukaan haastattelun perusteella. Treeneissä sitten katsotaan, kuka todella osaa tanssia, oppii tanssit ja roolit ja pääsee esiintymään.
Minttu on ollut mukana jo nelisen vuotta. Vilmalla on vain vuosi takanaan. Ainakin tämän kesäkauden he esiintyvät yhdessä.
Tanssit opetellaan tarkasti, eikä niitä tilanteen tai tunteen mukaan sovelleta. Yhteen vetäminen on tärkeää, joten paria ei kannata samoihin kuvioihin vaihdella. Myös esiintyminen on isossa osassa. Vuohijärvellä oli tarjolla twerkkausta ja perus showtanssia. Osa ryhmän jäsenistä esittää myös tankotanssia.
Mintun ja Vilman edellinen keikka oli Kalajoella. Valkealan jälkeen suuntana oli Karvia. Heidän keikkansa eivät ihan Lappiin asti ole ulottuneet.
Yhteen noin 25 minuutin settiin kuuluu monta vaihtoa, joissa on puolisen minuuttia aikaa saada uusi asu ylleen. Tanssi vie mennessään. Esittäminen on hauskaa. Vilma toteaa, että vasta esityksen jälkeen tajuaa, kuinka poikki olo on. Hyvä kunto takaa nopean toipumisen ja jopa toistot.
• Auli Kousa
Artikkelikuva: Minttu Tuura ja Vilma Mölsä tanssivat ainakin tämän vuoden yhdessä.

Asut vielä kevenevät, kun vauhdikas show-tanssi alkaa.

Lamourettes

• Lamourettes –tanssiryhmä kuuluu perheyritykselle. Sen perustivat Hollolassa vuonna 2003 Model Ace Oy:n omistajat Marjo ja Ari Niittyviita.
• Tanssiryhmä tekee vuosittain normaalisti jopa sata keikkaa eri puolille Suomea pääsääntöisesti viikonloppuisin. Ryhmässä on keskimäärin kymmenen tanssijaa. Silloin tällöin mukana on ulkomaalaistaustaisia, jotka suovat mukaan omaa osaamistaan. Myös sirkusartistit saattavat ajoittain liittyä esityksiin.
• Esiintymispaikkoja ovat esim. messut, ravit, armeijan joukko-osastojen viihdeillat ja kotiutumisjuhlat, polttarit, syntymäpäivät, ravintolat ja yökerhot.
• Viime vuoden kysytyin tanssishow on ollut poliisishow. Tanssin lisäksi usein toivotaan lisäksi tankotanssiesityksiä, twerkkauksen opettamista, tuolishowta tai itämaista tanssia.

Jaa artikkeli: