Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lavista Rämälän lavalla

Tänä kesänä tanssilavoja on otettu Lavis-lavatanssijumpan käyttöön.

Rämälän lavalla Lavista pääsee tanssimaan elokuuhun asti. 

Rämälän lavalla Lavis-ryhmä kokoontuu kesällä maanantaisin. 20.5. Rämälän lavalle oli kokoontunut parikymmentä innokasta tanssijaa. Mukana oli niin harrastusta aloittelevia kuin vanhoja konkareitakin. Tunnelma oli hyvä, ja lämmin ilma suosi tanssijoita. 

Lavat käyttöön
 

Tanja Rämä on käynyt Laviksessa muutaman vuoden ajan ja on yksi niistä henkilöistä, jotka ehdottivat Rämälän lavaa Lavis tuntien pitopaikaksi. 

– Sirkku Pusa kyseli Facebookissa paikkaehdotuksia Lavis-tunteja varten, ja mieleeni tuli ensimmäisenä Tirvan lava. Myöhemmin eräs henkilö oli ehdottanut tätä Rämälän lavaa ja heräsi ajatus, että miksei täälläkin voisi järjestää Lavis-tunteja, Tanja kertoo.

– Rämälän lavalla järjestetään kaksi tai kolme tapahtumaa kesässä, joten Lavis-tunnit ovat tervetullut lisä ohjelmaan, Tanja jatkaa.
Laviksen ohjaajina toimivat Marja Pesonen ja Sirkku Pusa. He etsivät Lavis-tuntien pitopaikoiksi nimenomaan tanssilavoja, sillä ne ovat idyllisiä. Niitä kannattaa näinkin hyödyntää.

– Kesälle on suunniteltu hyvä ohjelma, jossa on kesäinen tunnelma. Halusimme luoda mahdollisimman matalan kymmyksen osallistua Lavis-tunneille, Sirkku sanoo.

Aina suositumpaa
 

Lavis-lavatanssijumppa on Sirkku Pusan ja Johanna Partasen kehittämä laji, joka rekisteröitiin tuotteeksi vuonna 2014. Lajista on tullut vuosi vuodelta suositumpi. Tunteja järjestetään ympäri Suomen. Vetovastuussa ovat koulutetut ohjaajat. 

– Lavis on hauskaa, helppoa ja hikistä liikuntaa, jossa tanssitaan lavatanssin askeleita ja jumpataan. Tunneilla soi pääasiassa lavatanssimusiikki, niillä tanssitaan aina kaksi samaa tyylilajia peräkkäin ja tunti päättyy illan viimeiseen valssiin. Ihan lopuksi venytellään, Sirkku kertoo.

 Tunneilla tanssitaan tuttuja lavatansseja, kuten humppaa, jenkkaa ja sambaa. Lavista tanssitaan yksin. Laji sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. 

– Suurin harrastajaryhmä ovat keski-ikäiset naiset, mutta Laviksessa käy myös miehiä ja nuoria. Suosittelen kaiken ikäisiä kokeilemaan Lavista. Esimerkiksi nyt kesällä siihen on hyvä mahdollisuus, Sirkku houkuttelee. 

Hanna Seppälä

Sirkku Pusa iloitsee Laviksen suosion kasvusta.

Otsikkokuva: Lavis-tunnilla Rämälän lavalla päästiin tanssimaan Paso Doblea 

Jaa artikkeli: