Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Leiri jäällä

KooKoo Jäätaiturit järjesti lapsille leiripäivän Valkealassa. Sulzerin sponsoriraha mahdollisti kaikille avoimen ilmaisen leiripäivän.
Puolen päivän lähestyessä aloitettiin ja iltapäivällä tuntien jälkeen lopetettiin. Ensimmäisellä ryhmällä, Pikkuhelmillä oli kaksi jääharjoittelua. Niiden jälkeen jäälle saapui Team Diamond Pearl. Välillä Valkealan jäähallin jäällä lähti kova ääni jäänhoitokoneesta.
Leiripäivään sisältyi myös tanssia ja oheisharjoittelua. Luisteluun kuitenkin keskityttiin. Jäähallissa nautittiin lounas.

Yksinkin harjoitellaan liikkeitä, vaikka muodostelmaluistelu onkin joukkuelaji.
Heini Ahtiainen ohjasi Pikkuhelmille tanssia.

Liikettä

KooKoo Jäätaitureiden muodostelmaluistelun tuntivalmentaja sekä leirin vastuuohjaaja Sara Tuominen ohjasi Team Diamond Pearliä jäällä Ninni Halosen kanssa. Pikkuhelmiä ohjasivat Anni Uutela ja Sofia Luoma-aho.
Jää oli ahkerassa käytössä. Siitä osaltaan vastasi muodostelmaluistelun päävalmentaja Anna-Riikka Toiviainen, kutsumanimeltään Annis. Hän ohjasi Team Silver Pearlia. Sillä välin Team Diamond Pearl oli lounaalla saamassa energiaa ja Pikkuhelmet vuorostaan Valkealatalolla tanssimassa. Välillä pidettiin hörppytaukoja.
Pikkuhelmissä oli mukana useita valkealalaisia, Team Diamond Pearlissäkin yksi. Elsa ja Aada aloittivat Pikkuhelmissä viime kautena. He pitävät muodostelmaluistelusta, jossa saa kavereita. Erityisen mieleistä on musiikkiluistelu. Harjoituksia on kahdet viikossa.
Varsinkin Elsa ui kesällä paljon. Trampoliinilla hyppääminen on hauskaa. Kumpikin kävi Tykkimäellä huvittelemassa laitteissa. Aada harrasti kesällä yleisurheilua. Erityisesti keihäänheitto oli mieleistä.
Heini Ahtiainen vetää paljon tanssitunteja ympäri Kouvolaa. Hän oli sovittanut kummallekin ryhmälle iän huomioiden taitoluistelua tukevat tanssiharjoitukset. Pienemmillä painoittui leikillisyys.
KKJT:n muodostelmaluistelun starttileiripäivässä syyskuun kuudentena oli mukaan ilmoittautunut noin 15 muodostelmaluistelusta kiinnostunutta 5-12-vuotiasta.
Janne Kousa

Heini Ahtiainen ohjasi Team Diamond Pearlille piruetteja.
Heini Ahtiaisen ohjauksessa Team Diamond Pearlin leiriryhmä pääsi tanssimaan monipuolisesti.

Artikkelikuva: Muodostelmaluistelu on yhteistyötä.

Jaa artikkeli: