Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Leivonnaisia ja vaatteita

Kesäkuun kymmenentenä Vanhan Iltatähden pihalla pääsi ostoksille. Myyjillä oli kasvomaskit käytössä. Toiminnanjohtaja Arja Kaitainen kertoi, että keväällä on pidetty hiljaiseloa. Maalis-huhtikuussa oli keljua olla ulkona.
Orimattilasta oleva Jorma Nummela on Iltatähdessä jo konkari. Hän on käynyt ainakin 20 vuotta. Jorma Nummela on tuttu kävijä myös Valkealakodilla ja sen läheisyydessä.
Myynnissä oli värikäs valikoima vaatteita ja jalkineita. Poikkeustilanteessa hän oli ulkona ja pihalle oli levitetty laatikot ja rekit.
Osui lämmin päivä. Jorma kertoi vakioväkeä käyneen. Sen aikaa kun hän oli paikalla, saattoi tulla silloin kun itselle parhaiten sopi. Tarkoitus olikin, etteivät kaikki tulleet kerralla. Hän kertoi, että paljon on Iltatähdessä tuttuja.
Kokemusta Jorma Nummelalla on siitä, että taloihin on mentävä erikseen, vaikka ne olisivat vierekkäin. Yleensä Jorma Nummela käykin Vanhassa ja Uudessa Iltatähdessä eri päivinä.
Kun Etelä- ja Keski-Suomea kiertävä Jorma aloitti, olivat kaikki vaatteet suomalaisia, verkkareista lähtien. Maailma muuttui ja nyt on ulkomaista. Mallit suunnitellaan Suomessa. Kaikenlaisia vaatteita menee, erityisesti käyttövaatteita.
Ella Munne ja Saimi Munne vastasivat leivonnaismyynnistä. Erityisesti kaupaksi kävi raparperitoscapiirakkaa. Herkut tulivat Iltatähden yhteydessä toimivasta Ravintola Tähtipuistosta.
Aira Ollila katseli vaatteita. Leivonnaispöydästä hän löysi ostettavaa. Aira kertoi olevansa mielellään yksi Tuikkeen tuikuista.
JK

Pihalla saattoi rauhassa katsella vaatteita.
Jalkineissa oli erilaisia värivaihtoehtoja.
Leivonnaisten ostoa ei kannattanut jättää viime tinkaan. Ella Munne ja Saimi Munne myivät Aira Ollilalle yhden viimeisistä raparperitoscapiirakan paloista.
Jaa artikkeli: