Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Liikuttava viikko

Euroopan laajuista liikkujan viikkoa vietettiin 22. syyskuuta päättyneellä viikolla. Liikkujan viikolla kannustettiin ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintojaän ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.
Kouvolan ja Kotkan välillä kulki junalla normaalia edullisemmin uuden VR Matkalla -mobiilisovelluksen kautta. Kävelyä kokeiltiin Kouvolassa liikkujan viikon innoittamana kokouksissa. Kaupunki haastoi kävelykokoukseen kaikki kokouksia järjestävät tahot. Kävelykokoushaastekampanjassa saattoi voittaa InBody-kehonkoostumusmittauksen tai joukkoliikenteen kuukauden kausiliput kaikille ryhmän jäsenille. Kotkassa ja Kouvolassa sai pyörän vuokrattua alle tunniksi ilmaiseksi. Sunnuntaina oli auton vapaapäivä, jolloin alle 24 tunnin ajot olivat ilmaisia.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoili ”Lihasvoimilla Liikkuville” keskiviikkona aamupalaa Kouvolan kävelykatu Manskilla. Tarjolla oli pienen purtavan lisäksi tietoa kestävästä liikkumisesta.

Testausta

Keskusurheilukentällä, Lumon Areenan lähettyvillä, järjestettiin yli 20-vuotiaille kuntotestaus 19. syyskuuta. 6 minuutin kävelytestissä, UKK-kävelytestissä tai Cooper-testissä oli mahdollisuus mittauttaa tuloksensa. Enemmänkin olisi osallistujia mahtunut.
Kesken testien saatiin sadetta ja tuulikin antoi haastetta. Radan liukastuminen vaati varovaisuutta. Kouvolan kaupungin liikuntapalveluissa liikunnanohjaajana työskentelevä Heidi Haapiainen kertoi, että testaustapahtumia on muutaman kerran vuodessa. Jäähallin tapahtuma vetää parhaiten osallistujia. Osallistujat ovat 20-70 -vuotiaita. Cooperin testi lähtee 13-vuotiaasta, mutta kävelytestit on tarkoitettu yli 20-vuotiaille.
JK


Artikkelikuva:
Raili Martikainen ja Sanna Laurila olivat Cooperin testin suorituksiinsa tyytyväisiä.

Jaa artikkeli: