Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Limonadirekka pysähtyi Kouvolaan

Coca-Cola joulurekka on tätä joulua ennen kiertänyt toista kertaa Suomessa. 9. joulukuuta rekka pysähtyi Kouvolan Prisman pihalle.

Kellomäessä viimeistään huomasi tapahtuman vaikutuksen liikenteeseen. Prismalle tullessa liikennevirtaa oli runsaasti eri suuntiin.

Coca-Colan joulumainoksista tuttu punainen joulurekka saapui viime vuoden joulukuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Auto on nähty jo yli 300 paikkakunnalla ympäri maailmaa. Viime vuonna kohteina oli esimerkiksi Helsinki ja Rovaniemi. Pukin kuvan koristama joulurekka saapui joulupukin pajakylään. Yhdysvalloissa joulun alla lähtee liikkeelle useampi joulurekka. Rekan luona, joululaulujen soidessa, on todistettu jopa kosintoja.

Ruuhkaa oli eri puolilla Prismaa.

Jouluista mainontaa

Coca-Colan valoja tuikkiva joulurekka tuli tutuksi joulumainoksista 90-luvulta alkaen. Joulurekan koristaman joulupukin piirsi Haddon Sundblom. Hänen äitinsä oli Ruotsista ja isä Ahvenanmaalta. Haddonin joulupukki on vaikuttanut kansainväliseen käsitykseen joulupukin olemuksesta. Coca-Colalle 1931 luotua hahmoa ennen joulupukki kuvattiin tarinoissa esimerkiksi eläimen taljaan pukeutuneena ja pelottavan näköisenä haltijahahmona.

Coca-Colan joulumainonta syntyi 1920-luvulla. Nykyisen joulupukin edeltäjä oli vakavailmeisempi mies. 1922 nähtiin Ranskassa Coca-Colan ensimmäinen jääkarhumainos. 1940-1950-luvuilla joulupukin rinnalla nähtiin Sprite-poika. Kyseistä juomaa ei ollut vielä edes saatavilla.

Rekka nähtiin televisiossa ensi kertaa vuonna 1995. Mainoksen erikoistehosteista vastasi alan pioneeri Industrial Light and Magic. Yhtiö on luonut tehosteita esimerkiksi sellaisiin elokuviin kuin Tähtien sota, Paluu tulevaisuuteen, Casper ja Titanic. Kokonainen karavaani jouluvaloilla koristeltuja rekkoja ajaa mainoksessa läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen.

Rekka on varmasti entisestään vahvistanut punaisen asemaa jouluvärinä.

Kehitystä

Coca-Cola esitteli syksyllä 2019 ensimmäiset juomapullot, joiden valmistuksessa on käytetty merestä kerättyä ja kierrätettyä muovia.

300 mallipulloa kehitettiin ja valmistettiin yhteistyössä hollantilaisen Ioniqa Technologies -yrityksen, Indorama Ventures -yrityksen sekä Mares Circulares (Circular Seas) -projektin kanssa. Pulloista neljännes on kierrätettyä merimuovia. Se kerättiin Välimerestä ja sen rannoilta.

Uusilla teknologioilla voidaan ratkaisevasti vaikuttaa muovin tulevaisuuteen. Tehostettu kierrätys voidaan ottaa laajemmin käyttöön lähivuosina. Sen avulla aiemmin kierrätyskelvottomaksi todettua muovi ja huonompilaatuinen muovi voidaan kierrättää käytettäväksi uudelleen materiaalina.

Coca-Cola investoi tehostetun kierrätyksen teknologian lisäksi myös tulevaisuuden vaihtoehtoisiin pakkausratkaisuihin. Näitä ovat esimerkiksi bio-pohjaiset materiaalit, paperiset pullot, nykyaikaiset uudelleentäytettävät pakkaukset tai pakkauksettomat juomaratkaisut.

Väkeä tuli ja meni pitkin iltaa runsain määrin.

JK

Jaa artikkeli: