Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lohikäärmeen vastustajan muistoksi

Pyhä Yrjö eli Pyhä Yrjänä on partiolaisten suojeluspyhimys.

Valkealan Kolmisoihtu ry vietti Yrjön muistopäivää 23. huhtikuuta Niinirannassa. Lippukunnanjohtaja Sanna Orasmaakertoi illan ohjelmasta.
Illanvietossa oli useita palkitsemisia. Lohjalla kauheassa kelissä käydyissä kilpailuissa menestyneille tytöille oli luvassa keilaamista ja syömään meno. Lusikka-haarukka-yhdistelmiä jaettiin partiokalentereita riittävän paljon myyneille. Paras myyjä palkittiin pussukkarepulla. 


Tarinoiden ilta
 

Vs.kappalainen Arto Hyvättinen kertoi kauhua herättäneestä lohikäärmeestä. Ensin se oli vaaraksi eläimille, sitten ihmisille. Lopulta kuninkaan tyttären henki oli uhattuna. Yrjö pelasti hänet lohikäärmeen kidalta. Kertomuksen edetessä lapset esittivät sen henkilöitä. Komea lohikäärmeen pää oli askarreltu esitystä varten.

Pienessä opettavaisessa tarinassa silta kysyi kileiltä: -Kuka minun selkääni kutittaa? Karhu halusi mennä syömään kaksi valkoista kiliä, mutta silta päätti toisin. Sininen joki vei karhun kauas.

Teemaan sopivasti osalla partiolaisista oli itse tehtyjä miekkoja. Koristeluun käytettiin huopakangasta, köyttä ja nahkaa. Miekat tehtiin puukolla ja vasaralla.  Hyvän puolesta, pahan voittamiseen, voi tarvittaessa käyttää miekkaa.  

Rasteilla viihdyttiin
 

Rasteilla sai kiertää vapaasti. Mikäli on tuoksuille herkkä, ei varmastikaan olisi viihtynyt päärakennuksen ja rannan välisessä tilassa. Siellä poltettiin nahkaan partiologoja. Pihalla oli partiotelttoja ja tulen teon harjoittelua. 

Rannan läheisyydessä paistettiin värikkäitä vaahtokarkkeja. Retkikeittimistä sai kuumia nakkeja hot dogeihin. Roskien vähentämisen kannalta oli hyvä, että useat olivat varustautuneet omalla mukilla.

Esillä olleista partiomerkeistä leijona on valtakunnallinen. Varajohtaja Mikko Rämä kertoi, että esillä oli sekä vanhoja, että uusia merkkejä.


Ohjelmaa oli sisällä ja ulkona.

JK 

Jaa artikkeli: