Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Lukemista: Sitkeydellä tulevaan

Haluatko olla muinaisuuden dinosaurus vai tulevaisuuden kameleontti? Ensin mainittu tuskin lukee edes tätä. Perttu Pölösen Tulevaisuuden lukujärjestys neuvoo olemaan jälkimmäinen.
Perttu Pölönen teki vaikutuksen vieraillessaan Valkealan lukiolla kertomassa sävellajikelloistaan. On ollut hauska sittemmin seurata, miten se ja muut hankkeet ovat edenneet.
Kirja päästää sukeltamaan Pertun omaan elämään, koska tutut esimerkit ovat toimivimpia. Niin tieto siitä, mitä teknologiaa tulee vähintään hahmottaa, kuin motivaation ja merkityksen löytäminen ovat koettua ja koeteltua. Teksti on tehty lukijaa ajatellen.
Perttu on kehittänyt tiimin osana koulujärjestelmää Myanmariin. Tämä on monen muun kiinnostavan kohtaamisen tavoin avartanut näkökulmia. Ehkä osa ajatuksista on vielä utopiaa, mutta samalla ihan mahdollista.
Toivoisin, että vähintään jokainen kasvattaja lukisi Tulevaisuuden lukujärjestyksen. Jos lapsia ohjaavat sisäistävät Pertun ajatukset ja hahmottavat myös, miten saavat lapset ja nuoret ne ymmärtämään, tulevaisuus on valoisa. Silloin tulevaisuuteen suuntaamisesta jo tänään puuttuu enää se, että päätöksiä tekevät kuulevat näin viisaita nuoria.
Minun käsissäni kirja täyttyi alleviivauksista, joihin todennäköisesti palaan. Vain yksi vähän pidempi tarina sai olla rauhassa korostuksilta. Minut hurmasi jo lähtö tulevaisuudesta ja teknologioista ja päätyminen rakkauteen. Kaari niiden välillä on ehyt ja vahva.
• AK

Jaa artikkeli: