Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luonnollista kauneutta

Miss EW 2021 Finaalikymmenikkö on valittu. Miss EW on Henna Peltosen tuottama kauneuskilpailu. Siinä vaalitaan luonnollista kauneutta. 
Kilpailussa kielletään näkyvät tatuoinnit, kauneuskirurgiset toimenpiteet, jopa irtoripset, rakennekynnet ja hiustenpidennykset.
Kauneuskilpailussa nostalgian ja upean entisajan missikilpailujen tunnelman lisäksi tavoitteina on tuoda esiin Suomen historiaa ja upeaa luontoa.
– Tänä vuonna kisan pääteemana on kotimaisuus ja pääsemme tuomaan entistä enemmän esiin tärkeitä arvojamme. Lisäksi misseille opetetaan perinnetaitoja. Pirkanmaan Martat opettavat misseille neulomista ja Café Herkkuhetki perinteisen neljällä letitetyn pullapitkon teon. Lisäksi pääsemme missien kanssa tekemään hyviä tekoja, muun muassa ilahduttamaan TAYS:n lastenosaston keskosia neulomalla heille merinovillaiset villasukat, ilahduttamalla vähävaraisia missien leivonnaisilla ja paljon muuta, kertoo kilpailun kehittänyt missiemo Henna Peltonen.
Tänä kesänä Miss EW palaa Suomen missikisojen historian juurille. Kauneuskilpailuja järjestettiin tekemään hyväntekeväisyyttä muiden muassa sotainvalidien hyväksi.
– Missimme tulevat ilahduttamaan kesän aikana maamme sotaveteraaneja. Lisäksi olemme mukana Miss EW 2019 perintöprinsessan Essi Tähkän perustamassa “Tuu Messiin” -kampanjassa, joka on kampanja kaikkea kiusaamista ja syrjäytymistä vastaan, Henna kertoo.
Kesän aikana missejä valmentaa esimerkiksi itsensä johtamisen valmentaja, “Uskalla Innostua” -perustaja ja “Saa mitä haluat” -menetelmän kehittäjä Ilkka Koppelomäki. Finalisteilla on useita tärkeitä teemaviikkoja, kuten ekoviikko, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hyväntekeväisyys.
Ennen kuin heinäkuun päivät ovat lipuneet puoleen väliin, järjestetään Miss EW 2021 finaali Orivedellä. Suomen virallinen villasukkapääkaupunki tekee yhteistyötä missikesän toteuttamisessa. Henna Peltonen haluaa tanssijana ja kilpailun tuottajana vaalia Suomen lavatanssiperinteitä. Finaali kisataankin Rönnin tanssilavalla.
-Meidän Miss EW virallinen valokuvaaja Sanna Voimanen on opiskellut graafista suunnittelua Kouvolassa, joten hänelle paikka on tuttu. Sanna on käynyt Valkealan kansallispuistossa ja kehui, kuinka upea paikka se on, kertoo Henna Peltonen.
-Itse olen keikkaillut useasti siellä päin, Henna mainitsee.
Hän on tanssinut ulkomaalaisten ysäriartistien taustalla. Henna lisää:
-Olen esiintynyt sielläpäin muiden muassa Dr. Albanin, Dj Sashin, Paradision ja Culture Beatin kanssa. Teillä päin on ollut aina ilo esiintyä.

Janne Kousa

Kuvat: Sanna Voimanen / Mainosstudio Sanna H. Kuvauspaikka: Paltanmäen kotiseutumuseo, Orivesi

 1. Miili Inomaa, 20v, Akaa. (Artikkelikuva)
 2. Y Nhi Luong, 22v, Sipoo.
 3. Assi Paananen, 21v, Turku.
 4. Henna Nousiainen, 25v, Oulu.
 5. Suvi Korhonen, 20v, Helsinki.
 6. Veera Honkanen, 19v, Oulu.
 7. Sade Viitanen, 20v, Turku.
 8. Eveliina Vahter, 21v, Turku.
 9. Ida Toivanen, 24v, Tampere.
 10. Merimaaria Marttila, 22v, Oulu.
  Henna Peltonen on kisan tuottaja.
Jaa artikkeli: