Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luonnon sävyjä

Poikilo-gallerian loka-marraskuun näyttely Tyyntä ja myrskyä, akvarellimaalauksia ja uniikkia lasia esitteli Marja Koskiniemen luomuksia.
-Eteläpohjalaiset juuret heijastuvat minun teoksissani voimakkaina vetoina. Lakeus ja meri ovat minun ominta mielenmaisemaani. Maalaan tunnetta ja tunnelmaa, pelkistäen, jättäen pois turhat yksityiskohdat, taiteilija Marja Koskiniemi kuvailee.
Marja Koskiniemi muutti 1989 Tukholmaan, ja hän löysi taidekoulussa akvarellimaalauksen rajattomat mahdollisuudet. Häntä kiehtoo myös yllätyksellinen materiaali, lasi. Marja tekee myös kokeilevaa taidetta, joka voi olla leikkimielistä tai vakavaa, kantaaottavaa.

Kaislikko lepää tyyneydessä.

Veden äärellä

Marja Koskiniemellä on Tukholmassa ateljee taitelijayhteisössä. Se sijaitsee Mälarenjärven rannalla. Mälaren on kokoluokaltaan suunnilleen Päijänteen luokkaa. Ruotsissa on kaksi sitä suurempaa järveä eli Vänern ja Vättern.
Lauttasaari on Länsi-Helsingissä sijaitseva Lauttasaarensalmen Helsingin mantereesta erottama saari. Niissä merellisissä maisemissa Marja Koskiniemi viihtyy kesäkuukausina maalaamassa.
Marja Koskiniemen akvarelleja on ollut esillä gallerioissa ja taidemuseoissa eri puolilla maailmaa. Hän on voittanut kansainvälisiä palkintoja.
Marja Koskiniemi syntyi 1948 Laihialla, Etelä-Pohjanmaalla. Hän muutti Tukholmaan 1989. Suomessa hän toimi kielenkääntäjänä ja suunnitteli myös kangasmalleja freelance-pohjalla. Lukiossa hän oppi öljyvärimaalauksen alkeet. Kesäkursseilla häntä inspiroivia opettajia olivat esimerkiksi Pentti Uusikylä ja Veikko Vionoja. Oppia kertyi Ruotsissa 80- ja 90- luvuilla.
Marja Koskiniemen taidetta on ollut esillä muiden muassa Museo Nacional de la Acuarela Alfredo Guati Rojossa Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä ja Hyvinkään taidemuseossa.
Marja Koskiniemi on saanut muun muassa ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Art-Bridge-Watercolor-2013 -kilpailussa, joka pidettiin Venäjältä. Kategoria oli Abstract Watercolor. 2006-2008 Marja Koskiniemi oli Ruotsinsuomalaisten Kulttuurirahaston hallituksen jäsen ja 1997-2004 Ruotsinsuomalaisten Kuvataiteilijoiden Yhdistyksen johtokunnan jäsen.
Janne Kousa

Musta neliön päällä lumoavat Yön valot.
Katalonian kesä hehkuu lämpöä.


Artikkelikuva: Liekki yltyy vahvoissa väreissä.

Jaa artikkeli: