Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luonnonhelmassa klassista ja kansansävelmiä

Lehtomäessä sijaitsee musiikinystäville intiimin tunnelman tarjoava konserttipaikka Villa Concerto. Siellä 10.-14. toukokuuta kuultu viiden konsertin sarja oli osa Kouvolan 10 -vuotistapahtumia ja tämän vuoden Vuohijärvi Soi -konserttisarjaa.
Villa Concerton sisustuksessa näkyy musiikki. Vaaleat pinnat tuovat valoisuutta. Rinteinen metsämaasto tuo luonnonläheisyyttä. Istumapaikkoja saadaan kahteen kerrokseen. Etäisyys esiintyjien ja kuulijoiden välillä jää enimmilläänkin muutamaan metriin.
Konsertit järjestivät Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry ja Villa Concerto yhteistyössä.
Perjantain konsertissa oli improvisaatiohenkeä. Moni-instrumentalisti Viola Uotila ja viulisti Veera Kuisma painottivat pohjoismaiseen kansanmusiikkiin. Duo Viola &Veera lähti liikkeelle viime vuoden Kaustisen yöjameista.
Viola Uotila kertoi kansanmusiikin syntyneen paljon hetkessä ja hetkeä varten. Hullu Sakari -polska, kirkonkelloista tallennettu melodia ja muut duon valitsemat kappaleet viihdyttivät yleisöä. Useaan otteeseen rytmi tarttui jalkoihin. Veera Kuisma sai viulusta aikaan erikoisia ääniä ja Viola puolestaan kanteleesta. Viola myös lauloi.
Maanantaina Anna Hytönen tulkitsi pianolla ja Tuomas Roos sellolla. Tuomas mainitsi Leevi Madetojalta kuultujen teosten edustavan selvästi suomalaiskansallista musiikkia. Niissä oli kuultavissa myös ranskalaista sävymaailmaa. Rakkaus yhdisti espanjalaisten kansanlaulujen sarjaa. Niissä suhtautuminen rakkauteen ei kuvasta vain lempeää romanttisuutta vaan jopa katkeria sävyjä.
JK

Artikkelikuva
Rakkauden musiikkiin näkee Villa Concertossa jo sisustuksesta.

Jaa artikkeli: