Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luonnossa hihkumista

Kouvolan Latu järjesti Tonttupolun Latupirtin maastossa. Hautalassa olikin vilkasta joulukuun ensimmäisenä.

Latupirtin ympäristö on viihtyisä eri vuodenaikoina. Polulla kävellessään oli suorastaan pakko katsoa Lappalanjärven selkää ja rannan tuntumassa aaltoilevia jäälauttoja. Vaiti metsä oli alla jään, mutta lapset pitivät hihkumisellaan osaltaan huolen, ettei tuuli ollut ainoa äänentuottaja.

Ensimmäiset saapuivat jo aamulla valmistelemaan iltapäivän tapahtumaa. Kaikkiaan talkoolaisia oli toistakymmentä. Kävijöitä oli ainakin 85. Mukana oli niin tuttuja, kuin uusiakin kasvoja. Ohikulkumatkalla ollut lenkkeilijäkin saatiin houkuteltua mukaan lisämatkaa kerryttämään.

Valaistulla tonttupolulla pääsi joulutunnelmaan. Tunnelmaa vahvistivat kodan joulupukki ja tarinoiva joulumuori. Joulupukin kanssa on tullut haasteltua jo monet kerrat.

Maisema oli luminen.
Kohtuullisen kävelymatkan päässä pirtiltä avautuvat näkymät Lappalanjärvelle.
Jäälautat keinuilivat aaltojen mukana.
Matkan varrella oli monenlaisia otuksia vastassa.

Touhujen jälkeen herkuttelua

Omien makkaroiden paistaminen onnistui tulilla. Pirtin pöydältä sai nappaista piparin tai pullaa herkutellakseen.

Pirttiin peremmälle astuessaan osui vastaan joulukortteja ahkeroiva joukko. Joulukuuseen haettiin muotoa leikkaamalla kartonkia niin, että saatiin taitettua oksat. Muitakin omaperäisiä ideoita oli vinkeiksi askarreltu.

Saunan valaistus oli kerrassaan hurmaavan jännittävä. Siinä tunnelmassa pääsivät sitten samoilla paikkeilla saapuneet Ilona ja Onni nappaamaan muorin pussista käsiteltävät aiheet. -Kello löi jo viisi… kuului saunassa. Vaan ei ollut muorilta kello hukassa, tuttu joululaulu vain sai tulkinnan Korvatunturin emännältä.

Laihon perhettä oli mukana kolmea sukupolvea. Merja-mummi, Veera ja Janne sekä lapset Pihla ja Kaisla viihtyivät latupirtillä ja tonttupolulla. Mörönkaadossa vuoro vaihtui, ja selvitettiin, miten tarkasti kukin osui ritsalla ammutulla pallolla mörköön.

Kaislan mielestä tonttupolulla oli ihanaa. Hän tykkäsi esimerkiksi lyhdyistä ja joulupukista. Merja arvostaa sitä, kun lapsiperheet ja isovanhemmat saavat olla yhdessä luonnossa ja nauttia toistensa seurasta.

JK

Merja, Pihla, Kaisla ja Janne seurasivat, millainen mörönkaataja Veera on.
Tuli tanssi jätkänkynttilöissä.
Saunassa oli tunnelmallinen valaistus.
Joulumuorin luokse tuli monta kävijää satusaunaan.

689

Jaa artikkeli: