Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luonto akvarelleissa

Elena Palmroosin Matkalla, akvarellimaalauksia -näyttely oli esillä Poikilo-galleriassa syys-lokakuussa.
Elena Palmroosin käyttämiä maalaustekniikoita ovat akvarelli, öljy, akryyli ja muste. Kiehtovinta Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen jäsenestä on akvarellilla maalaaminen.
Luonto, matkat ja mielikuvitus antavat Elena Palmroosin töihin ideoita. Elena etsii harmoniaa ja kokeilee uutta. Kukat, meri ja maisemat esiintyvät usein Elenan maalauksien aiheina. Hänen töitään on nähty esimerkiksi kansainvälisissä näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Elena Palmroos osaa taitavasti käyttää valoa töissään.
Elena Palmroosin Joessa on valoa.

SAy

Suurlähettiläs, ministerineuvos Antti Lassila työskenteli aikoinaan Suomen pääkonsulina New Yorkissa ja suurlähettiläänä Riiassa, Tripolissa ja Ateenassa. Pieni pala kotimaata kulki mukana akvarelliharrastuksena. Suomessa käydessään hän toisinaan ehdotteli ystävilleen, että perustettaisiin akvarellistien liitto. Oli idea itänyt muidenkin mielessä, moniakin vuosia.
Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry sai alkunsa syksyllä 1998. Lallukan taiteilijakodissa, Helsingissä joukko akvarelliin intohimoisesti suhtautuvia taiteilijoita perusti Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen. Tavoitteena oli alusta alkaen koota yhteen akvarellin tekijöitä ja tukijoita. Toiminta käynnistyi nopeasti vuoden 1999 aikana. Jäsenmäärä on vuosien saatossa noussut moneen sataan. Perustajien joukosta löytyy esimerkiksi suurlähettiläs ja taidemaalareita.
-Ihmisissä on paljon enemmän luovuutta kuin arvaammekaan. Akvarelli on halpa, kaikkialla toteuttamiskelpoinen tapa luoda kauneutta ja hyvää mieltä. Tämän Suomen arviolta puoli miljoonaa akvarellistia allekirjoittaa, yhdistyksen sivustolla mainitaan.
Janne Kousa
Artikkelikuva: Elenan Aamussa nähdään kettu.

Elenan teoksen nimi on Tyttö piirtää maailmaa.
Lumpeet on vivahteikas.
Jaa artikkeli: