Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luontoa hienosti

Endless journey-näyttely valtasi syyskuussa Galleria Padon Taideruukissa. Taidemaalari, kuvataiteilija Antti Hakkaraisen teoksia on aiemmin nähty Valkealan puolellakin.
Näyttelyn nimi tarkoittaa loputonta matkaa. Antti Hakkaraisen maalauksissa luontomaisemat kehystyvät kiehtovasti erilaisin värein. Näihin tauluihin eivät kehykset sovi. Niiden teettäminen veisi vain tekniikalta huomiota pois. Luontoa arvostavissa teoksissa silmä lepää. Taulujen reuna-alueiden moderni kuviointi kuitenkin huolehtii osaltaan siitä, etteivät Antin teokset sulaudu massaan.

Karjalasta

Antti Hakkarainen täytti kevätpuolella 35 vuotta. Hänen kotinsa on Nurmeksessa, Pohjois-Karjalassa. Kuvataiteilija valmistui Lahden AMK:n Taideinstituutista vuonna 2010. Sen jälkeen Antti hankki vielä lisäoppia opiskelemalla parin vuoden ajan Repin-Instituutin kuvataidekoulutuksessa Kotkassa. Nykypäivän ilmaisukeinoihin hän haluaa yhdistää perinteisiä klassisia maalaustekniikoita.
– Maalausteni aiheet perustuvat ulkona luonnossa maalaamiini luonnoksiin ja ottamiini valokuviin, joiden pohjalta luon työhuoneellani maalauksia, joissa näitä luontoaiheita on lähestytty jostain uudenlaisesta visuaalisesta näkökulmasta käsin. Yhdistän siis teoksiini sekä omin silmin havaittua todellisuutta että myös jotakin kokemusperäistä, joka syntyy maalatessani tai valokuvatessani luontoa, Antti mainitsee.

Nighttime mysteries viittaa yöajan arvoituksiin.

Esillä

Antti Hakkaraisen teoksia on nähty muiden muassa joensuulaisen Galleria Kohinan aulassa, Valtimon Kirjastossa ja Lieksassa Kolin luontokeskus Ukossa.
Ryhmä- ja yhteisnäyttelyjen myötä hänen teoksiaan on rantautunut nähtäväksi tännekin päin. Vuonna 2019 Antti Hakkaraisen taide tuli tutummaksi Vuohijärven Luonto ja Kulttuuritalolla. Useampanakin vuonna Antin taidetta on ollut esillä Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla. Monissa paikoissa ja eri lääneissäkin on Antti Hakkaraisen teoksia päässyt ihastelemaan.
Antti liittyi tänä vuonna Taidemaalariliittoon. Hän on jo vuosien ajan kuulunut Joensuun taiteilijaseura ry:hyn sekä Ylä-Karjalan taideyhdistys ry:hyn. Useilta Pietarin matkoilta hän on saanut oppia. Vuonna 2009 Antti teki opintomatkan Vietnamiin, Hanoi University of Fine Artsiin.
Apurahoja ja palkintoja Antti Hakkarainen on saanut monena vuonna. Vuonna 2018 hän oli Taidekeskus Salmelan Kesän nuori taiteilija ja sai sen myötä stipendin. Edeltävänä vuonna hän oli Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilija. Kohdeapurahan hän sai esimerkiksi vuonna 2015 Kansan sivistysrahastolta. Taidekeskus Salmelan residenssiin hän pääsi vuonna 2017. Antin teoksia on esimerkiksi Mäntyharjun kunnan kokoelmissa.
Oppejaan Antti Hakkarainen on jakanut monena vuonna ja eri paikoissa. Opetuskokemusta on kertynyt kolmesta kansalaisopistosta, eli Lieksan, Juuan ja Ylä-Karjalan. Niiden ohella hän on myös ohjannut Nurmeksen taideleireillä.
Janne Kousa


Artikkelikuva: The struggle for power tarkoittaa kamppailua vallasta.

Arrival of the night kertoo yön tulosta.
Jaa artikkeli: