Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Luontoa ja fantasiaa

Nuorten tekijöiden Kielo Uotilan ja Petra Tarulan taidetta oli vielä useiden päivien ajan lokakuun puolellakin nähtävissä pääkirjaston näyttelytilassa, lehtisalissa.
Teosten ympärillä oli askarreltuja perhosia. Pakkohan niitä oli kuviin ottaa, kuuluivatpa ne virallisesti teoksiin tai eivät.
Osa teoksista on kiehtovan kauniita. Eräs teos herätti lähinnä kummeksuntaa.

Petra

Petra Tarula aloitti 2018 KSAO:ssa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Hänen teoksiaan on nähty yhteisnäyttelyissä Mielipolku 2020, Niivermäen luontopolulla ja viime vuonna Lentoonlähdössä Kuusankoskitalon galleriassa.
18-vuotias Petra Tarula on kotoisin Hollolasta. Nykyään hän on kouvolalainen. Hänen tyylinsä tehdä taidetta on ronski ja näyttävä. Hän panostaa mieluummin isoon kokoon ja kokonaisuuteen kuin pikkutarkkoihin yksityiskohtiin. Nekin tarvittaessa käyvät. Mieluisimmat tekniikat Petralla ovat maalaaminen öljy- ja akryyliväreillä, piirtäminen ja valokuvaaminen.

Petra Tarulan öljyväriteos Luontoäiti on tältä vuodelta.
Petra Tarulan Jalkapuoli liskokaveri ja Aksolotli vievät herkkien eläinten pariin. Aksolotli on luonnossa hyvin harvinainen. Aksolotli on mahdollista ostaa lemmikiksi. Sen kanssa on kuitenkin huomioitava monia asioita. Asianmukaiset paperit varmistavat sen, että yksilö on terraariossa kasvatettu. Aksolotli saattaa elää jopa 25 vuotta, yleensä 12-15.

Kielo

Kielo Uotilakin opiskelee Kouvolan seudun ammattiopistossa, samalla alalla kuin Petra. Hän on Anjalasta alun perin, mutta asuu nykyisin Valkealassa. Hän pitää fantasiasta ja oikeastaan kaikesta taiteesta, joka liittyy taikaolentoihin ja myytteihin. Samat aiheet näkyvät hänen taiteessaan. Kielo harrastaa filmikamerakuvaamista ja kirjoittamista.
Kielo Uotilan töitä oli esillä Mielipolku 2020 -näyttelyssä. Mielipolku oli toukokuussa Niivermäen luontopolulla. Siellä oli esillä kuvia, runoja ja videoita. Videoita ja äänitteitä pääsi kuuntelemaan QR-koodin kautta, toiveena että käytettiin omia kuulokkeita, metsän rauhan säilyttäen.
KSAO:n Startissa tänä vuonna ja Lentoonlähdössä viime vuonna Kielon töitä oli esillä Kuusankoskitalon galleriassa.
Keijut ovat aina olleet lähellä Kielo Uotilan sydäntä. Piirtämisessä ja maalaamisessa häntä inspiroivat luonto, viattomuus, kiltteys, naisellisuus ja suru.
Janne Kousa

Kielo Uotilan Kissa on savea.
Kielo Uotilan Haaveet-teoksessa on avaruutta.
Kuutamon ja laulun välillä on tilaa Kielo Uotilan maalaaman kitaran nimessä.

Artikkelikuva: Tähtien suojelija on kuin suoraan satukirjasta. Sen Kielo loi tänä vuonna.

Jaa artikkeli: