Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Maija ja Matti nähdään myöhemmin

Litviikkimarkkinoiden aikaan tarjonta oli poikkeuksellisen runsasta, kun samaan aikaan järjestettiin Valkealatalolla ja sen yläpihalla harrastemessut. 17. elokuuta aamupäivä oli hyvin vilkas, mutta iltapäivän puolella väki selvästi väheni.
Yritysen nimestä Elimäen korikeskus Tmi Juha Engberg on helppo päätellä, kenellä on pitkä kokemus myynnistä ja kuorma-auton ajamisesta. Juha ajoi kuorma-auton pysäköintialueen nurkkaan, josta tarjonta levittyi edustalle. Rottinkikalusteiden suurmyymälän keinut houkuttivat monet istumaan. Jurvan tyylikalusteen kotimaisten keinujen lisäksi valikoimissa on esimerkiksi koreja.

Juha Engbergin myyntipisteen huomasi helposti.

Kouvolan ladun osastolla pääsi tunnistamaan muumeista tuttuja hahmoja. Kouvolan Latu ry:n Latupirtti löytyy Valkealasta Hautalan kylästä, Lappalanjärven pohjoispuolelta. Siellä vietettävää Nuku yö ulkona -tapahtumaa mainostettiin. Toinen lasten- ja nuorten toiminnasta vastaavista, Merja Simpanen kertoi, että perheille järjestetään paljon toimintaa. Erilaisia tapahtumia on vuosittain noin kymmenen. Päiväkodeissa on käyty vetämässä hiihtokoulua ja Muumipolkua. Muumipolussa on tehtäviä koko perheelle. Yhdessä on tehty monenlaista, kuten tuulikelloja, ja on kiipeilty ja leikitty.
Valkealan Sanomat tarjosi lapsille mahdollisuuden etsiä messualueelta ankkoja, jotka viittasivat uutisankkaan. Nimi innosti oheiseen juttuun, joka tuskin uutisankkana leviää, vaikka epätosi ankkauutinen onkin. Aikuisille tarjottiin oikeita uutisia.

Tunnistatko kaikki kuvan hahmot?

Pyöräilemään

Huutokaupassa Jopo herätti mielenkiintoa. Hinta asettui varsin kohtuulliseksi siihen nähden, että pyörä oli uusi. Suuressa suosiossa oleva pyörä kannattaa oikein erityisen tarkasti suojata varkaiden varalta. (Ylen uutisessa useamman vuoden takaa viitataan Poliisiammattikorkeakoulun tietoihin. Jopoa ja Helkamaa varastettiin vuodessa noin 3000 – 3300, kun taas esimerkiksi Tunturia noin 1700 – 2000. Pyöriä on lähtenyt paljon esimerkiksi kotipihoilta.)

Huutokauppa keräsi yleisöä.

Vaihto

Uusi Elo-Matti ja Elo-Maija eivät päässeet Litviikkimarkkinoiden julkistustilaisuuteen. Elo-Maija 2020 on Kiia Vainikka ja Elo-Matti 2020 Tero Kukkola. Kunniakirjat ja kukat otti vastaan Aino Pyöriä. Taksia ajava Kiia on asunut Tuohikotissa vuodesta 2002. Hän on 36-vuotias ja siten yksi nuorimmista Elo-Maijoista. Tero Kukkola toimii Tuohikotin VPK:ssa.
Tämän vuoden Elo-Maija Sinikka Nykänen ja Elo-Matti Eero Nykänen kertoivat saaneensa hyviä kokemuksia. Menemiseen tottuu. Kahdessakymmenessä tapahtumassa olivat Nykäset käyneet. Niistä suurin piirtein kaikki liittyivät Elovalkeisiin. Sinikka mainitsi, että vielä oli kymmenisen tiedossa. Aika edustustehtävässä on ollut hurjan mukavaa. Tilaisuuksien järjestäminen sai kehuja.
Tirvan kirkossa järjestetyssä Matin ja Maijan kirkkopyhässä otettiin puvut käyttöön.
Eero Nykänen kertoi, että harrastukset on sovitettu työtehtävien mukaan. Evästyksinä hän antoi uusille Elo-Maijalle ja Elo-Matille:
-Olkaa joka paikassa esillä pukuinenne. Vaikka tämä on selvä juttu valkealalaisille, keitä me ollaan tässä, paljon on esimerkiksi kesäasukkaita, joille tämä ei ole ollenkaan selvä juttu.

Tämän vuoden Elo-Maija ja Elo-Matti saatiin samaan kuvaan Tirvan kuorolaisillekin tuttujen Teemu ja Heidi Kääriäisen kanssa. Sinikka Nykäsen pyynnöstä kuvassa ovat myös Valkealan Sanomien päätoimittaja Auli Kousa ja uusi toimitusjohtaja Olli Kousa.

JK

Maiju Laurila loi harmonikalla Suiveroiden tanssijoille rytmiä.
Liikkeessä ovat Hilla Turtiainen ja Pekka Penttilä.


Likolammella on nähty viiden ankanpoikasen pesue

Kalle Pikkunen kävi viime viikolla toimituksella kertomassa, että tänä kesänä on Likolammella nähty kolmeen otteeseen ankkapesue. Ankkaemo ja sen puoliso ovat näkyneet koko ajan, mutta osa viidestä poikasesta on ollut välillä piilossa, hetkittäin jopa kaikki. Kerrotaan, että ne ovat lähteneet omineen leikkimään. Emon rääkäisy on saanut ne tulemaan takaisin.
Ankkapesue on ilmeisesti välillä käynyt hakemassa väljempiä vesiä, mutta meille ei ole tullut tietoa, millä järvellä ne ovat viettäneet suurimman osan kesästä. Oletettavaa on, että ne ovat liikkuneet Lappalalla.
Anas platyrhynchos domesticus on ankan latinankielinen nimi. Wikipediassa elää tieto, että ankka on sinisorsan tai myskisorsan kesytetty ja jalostettu muoto. Tiedossa ei ole, miltä tilalta ankat ovat mahdollisesti karanneet

Toim. Huom: Uutisankka on elokuulta.

Jaa artikkeli: