Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Mansikka-Aholla kannustettiin

Black Diamond Cheerleadersin kevätnäytöksessä oli tunnelma katossa. Keskikatsomo Mansikka-Ahon urheiluhallilla täyttyi parhaiten.

Sieltä paikkaa haluavien on syytä tulla hyvissä ajoin. Sivukatsomoissa oli paikan löytäminen helpompaa, vaikka olisi tullut täpärämmin. 
Hallinnollista työtä seurassa on aika paljon. Harrastajia on 420 ja joukkueita 16. Halu oppia uutta on yksi tärkeistä motivaation lähteistä. Kevätnäytöksen esityksistä osa oli kilpailuohjelmia. 

Alunperin cheerleading on ollut miesten laji, mutta nyt poikia ja miehiä on vaikea saada mukaan. Seura on hyvin tasa-arvoinen. Useampi tyttö sanoi heti ääneen, kun juontaja meinasi unohtaa joukkueen esittelystä pojan mainitsemisen. Jos siis laji kiinnostaa, kannattaa paikkaa kysellä, iästä riippumatta. 

Suomi on saanut jo toisena peräkkäisenä vuonna Cheerleadingissä MM-kultaa. Voidaankin hyvin sanoa, että lajin kehitys Suomessa on ollut huimaa. Viime vuoden voitto nosti harrastajamääriä. 

JK

Cheerleadingissä näytetään kyllä kylttejä ja heilutetaan pompomeja, mutta niiden rooli ei ole kovin suuri. Erilaiset heitot, nostot, kärrynpyörät ja muut liikkeet ovat tärkeä osa harrastusta.
Jaa artikkeli: