Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Matot löysivät seinille

Huhtikuussa Kouvolan kansalaisopiston näyttelyssä Kustaan Galleriassa pääsivät esille tuotokset entisöinnistä, kudonnasta, puutöistä ja huonekalujen verhoilusta.

Mistään ei löytynyt tekijöiden nimiä, joten täysin arvoitukseksi jäi, oliko töistä yksi kultakin, vai minkä kokoinen ryhmä oli töiden taustalla. Minne vain päänsä käänsikään, näki mattoja. Niitä oli pöydillä ja seinillä. 
Näyttelyyn oli järjestetty mattoja värisävyittäin. Puna-valkoisten mattojen luokse oli asetettu kolme punaharmaata tonttua. Kahdella oli myssy visusti silmillä, mutta kolmas katseli nappisilmillään. Valkopartainen tonttu seisoi lattialla. Ruutuhousuihin sonnustautunut, harmaalla partasuulla varustettu tonttu oli istahtanut pöydälle. Kolmas tonttu sen sijaan oli selvästi iloinen. Johtuneeko toisia tukevammasta muodosta. Lienevät jouluherkut maistuneet. 
Seuraavalla pöydällä, ovesta katsottuna oikealla, oli pöydällä pienen maton päällä kukkia. Valkeissa kukkaruukuissa oli pitsinherkät kuvioinnit. 
Kun katsoi ikkunoista ulos, huomasi pajunkissakuvioin koristetut pääsiäismunat. Kun siitä jatkoi kierrosta, näki pirteän värikkään ryijyn, joka oli aseteltu seinälle pienen pöydän yläpuolelle. Toisella kahdesta keinutuolista oli pehmoinen istuja.  
JKKirjastossa oli monenvärisiä mattoja ja muuta käsintehtyä.

Jaa artikkeli: