Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Menovinkkejä luontokuvien ystäville

Luontovalokuvat ja tarinat valtaavat Liikkalan VPK-talon

Mänttärin Sukuyhdistys järjestää kaikille avoimen luontoiltapäivän Liikkalan VPK-talolla (Pien-Liikkalantie 408) Kouvolassa sunnuntaina 27.10.

Neljä vuotta sitten runoista alkanut lokakuinen tapahtumaperinne suvun syntysijoilla elää vaihtuvien teemojen mukaan. Runot ovat saaneet vuosien aikana rinnalleen tarinat ja laulut sekä viime vuonna kädentaidot.

– Tänä vuonna päätimme huomioida meille kaikille tärkeän luonnon sekä tarjota ihmisille kuvallisen elämyksen – tarinallisuutta unohtamatta, sukuyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Kaisu Venäläinen sanoo.

Kaikille avoin luontoiltapäivä avautuu VPK-talolla sunnuntaina kello 14.

Heikkisten luontokuvaperhe kertoo harrastuksestaan

Ohjelmassa on luontovalokuvausta harrastavan ja useasti palkitun kouvolalaisen Jari Heikkisen perheen luontokuvaesitys.

Koulupojasta asti valokuvausta harrastanut Jari-isä on opettanut kaikki lapsensa kuvaamaan. Heistä jokainen – Ville, Jesse, Maija ja Liina  – ovat vuorollaan myös voittaneet kuvillaan palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Perheen äiti Jaana on toiminut luontokuvausharrastuksessa avustavana jäsenenä rohkaisten, tukien ja kannustaen luontokuvalapsuutta viettänyttä jälkikasvuaan.

– Kaikille lapsille on tahdottu opettaa kunnioittavaa suhtautumista luotoon, hän toteaa Mänttärin Sukuyhdistyksen jäsenlehti Niinipuun haastattelussa.

Karhut ovat Jari Heikkiselle yksi tärkeä kuvauskohde. Karhut toivat hänelle voiton saksalaisessa Glanzlichter-luontovalokuvakilpailussa tänä vuonna.
Kuva: Jari Heikkinen

Nuori kioskiyrittäjä tarinoi lintujen rengastuksesta

Metsäkylässä sijaitsevasta kesäkioskistaan tunnetuksi tullut haminalainen Rasmus Riivari, 12, kertoo harrastuksestaan eli lintujen rengastamisesta. Hän myös esittelee tekemiään linnunpönttöjä.

Tapahtuman musiikillisesta annista vastaa kouvolalainen Kari Rautkoski haitarillaan. Perheen pienimmille paikalla on lasten puuhanurkkaus, jossa voi ohjatusti maalata tai askarrella käpylehmiä.

Selailtavissa on myös valokuvakansioita, joissa on nähtävillä otos Mänttärin suvun laajasta valokuvakokoelmasta. Kokoelmaan kuuluu yhteensä noin 2 500 vanhaa valokuvaa, jotka on taltioitu digitaalisesti Museoviraston arkistoon.

Ohjelman väliajalla avoinna on puffetti, josta voi ostaa edullisesti kahvia/teetä ja mehua sekä suolaista ja makeaa syötävää. Luontoiltapäivään on vapaa pääsy.

Jari Heikkinen on voittanut luontokuvillaan lukuisia palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on kuvannut kaakkureita suomenniemeläisellä metsälammella 1990-luvulta asti. Yksi kaakkurikuva on yltänyt myös arvostettuun kansainväliseen luontokuvakirjaan. Kuva: Jari Heikkinen

Artikkelikuva: Kouvolalaisen Heikkisen perheen kuopus Liina voitti kettukuvallaan Vuoden luontokuvakilpailun nuorten sarjan viime vuonna. Kuvassa Liina taltioi kettuperhettä kuvausmatkalla Helsingissä isän kanssa. Kuva: Jari Heikkinen

Luontokuvailta Kuusankoskitalolla

Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin perinteinen luontokuvailta järjestetään Kouvolassa Kuusankoskitalolla tiistaina 12.11.2019 klo 18-20.30.

Ohjelma:

Tea Karvinen: Kansallispuistot – maamme luonnon helmet

Luonnonsuojeluliitto Kymenlaakso/ Lassi Kujala, kuvat: Repoveden kansallispuisto ja sen syntyhistoria

Vuoden luontokuvat 2019

Kohtuuhintaiset liput, maksu käteisellä. Alennus Luonnonsuojeluliiton jäsenille ja lapsille.

Kuvaaja: Lassi Kujala.
Jaa artikkeli: