Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Merellistä kevätsirkusta

Sirkuskoulu Bravuurin kevätnäytös eli Spring thing 2019 järjestettiin tällä kertaa Kouvola-talon Simelius-salissa

Sali oli likimain täynnä.

Parin tunnin esityksen jakoi väliaika kahtia. Vauhdikas akrobatia, hämmästyttävä notkeus, tasapainoilu ja pyramidit saivat yleisön viihtymään. Tunnelma oli korkealla, kun yleisö taputti rytmissä esiintyjille.

Kevätnäytöksen teema vei ulapoille, esimerkiksi merirosvojen ja merenneitojen vallatessa lavan. Toki mukaan ujuttautui myös kuivan maan hahmoja. Armeijasta haettiin teemaa maastokuvioin.  Sen verran paljon sotilaalliseen kuriin verrattavaa sitkeyttä, määrätietoisuutta ja asioiden tosissaan tekemistä sirkus varmasti vaatii, että teema sopi hyvin näytökseen. 

Ahkeralle harjoittelulle on vastapainona yhteisöllinen tekeminen, huumori ja ilo. Jaettu harrastus toi jälleen lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden yhteiseen esiintymiseen. 

Pyöräilyn useimmat oppivat jo melko nuorena. Harva kuitenkaan pyöräilee yksipyöräisellä, vaikka keuliville nuorille mielestäni sellainen sirkusharrastajien lisäksi sopisi. Useimmat pyöräilevät yksin tai kaksin. Bravuurin harrastajat päättivät kuitenkin tehdä toisin. Kaksin kulkeminen ei riittänyt kuin alkuun. Runsaan harjoittelun myötä pyöräily sujui hienosti. Vauhdin pysäyttämisessä korostui reaktionopeuden merkitys. Kun pyörä yhtäkkiä kallistui, täytyi sen päältä poistumisessa olla tarkkana.

Esimerkiksi Dark angels ja Rivergirls osoittivat esityksillään, miten hyvää tasapainoa ja notkeutta vuosien harjoittelu tuo tulokseksi.

JK 

Jaa artikkeli: