Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Merkkimiehiä Maria-salissa

Kouvolan mieskuoro eli ”Kouvolan merkillisimmät miehet” esiintyi Maria-salissa 7. huhtikuuta. Kuoroa johtaa valkealalainen Tapio Lehtinen. Sunnuntai-iltana kuulijoita oli sadan tietämissä. 


Kuoro aloitti joululaululla. Juuri niin, keskellä kevättä. Ohjelmassa ei jouluisesta laulusta ollut halaistua sanaa, joten keskeytetty aloituslaulu piti heti huolen, että tunnelma oli keveä. 


Ensimmäinen osa oli miehekkäitä teoksia, toinen serenadeja ja kolmas isänmaallis-uskonnollista sisältöä. Serenadeja lauloivat yhtyeet.
Vahva suomalaisleima 

Suomalainen mieskuorolaulu juhlii 200 -vuotista taivaltaan. Virallinen aloitus juhlavuoden konsertissa oli Ernesaksin sävellys virolaiseen kansanrunoon Hakkame mehed minema. Laulu kaikui salissa komeasti.  

Etelä-Pohjanmaalle mentiin komeasti kahden laulun voimin. Kun poijat ne raitilla -kappaleen ja Eteläpohjalaisen piirilaulun tilalle tuli Suvisia suruja. Kantelettaresta perinteikkäät sanat hakenut Kirkonkäynti antoi tilaa Auringon lapsille. Tunnelmissa kosketeltiin syvyyttä ja herkkyyttä, toisaalta myös lennokasta iloa.

Onpa tietty tietyssäni jälkeen oli aika laulaa Gute nacht -Hyvästi. Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että olisi vielä pitänyt lähteä pois. Serenaadi, Lähde, Häämatka, Sua tervehdin ja Hän kulkevi kuin yli kukkien herättivät romanttisia ajatuksia. 
Illan tunnelmiin veivät hienosti Die Nacht, Iltatunnelma, Metsänhartaus, Kaunehin maa, Pois meni merehen päivä sekä Tule kanssani, Herra Jeesus. 

JK

Jaa artikkeli: