Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Metsästä koruja

Kuusankoskitalossa taannoin pidetyssä Metsänomistajan päivässä oli monia esitelmiä Voikkaasalissa, Kyöperilässä ja Hirvelässä. Pekka Sihvo esitteli tekemiään tuotteita tapahtumassa.

Tuotteita ja palveluita esiteltiin kahdessa kerroksessa. Naulakoiden edustalla valkealalaisella Pekka Sihvolla oli esillä puisia koruja. Hän on tehnyt koruja haavasta ja pajusta.

Pienissä purkeissa oli tervaa. Terva on tehty harrastuksenomaisesti. Puulajeina ovat koivu, kuusi ja mänty. Purkeissa on yhteistyöstä kertova maininta nettisivusta pihapuutpinoon.fi. Taustalla on yrittäjä Erkka Hautanen, joka kaataa pihapuita ja hoitaa metsiä. Erkka on ammattitutkinnon suorittanut arboristi, eli puunhoitaja. Pääsääntöisenä toiminta-alueena on Kymenlaakso.

Ekologiset ja kevyet korut tehdään suomalaisen metsän puista. Työhön käydään käsin. Luonnon ja kotimaisen puun kunnioitus on tärkeä osa tekemistä. Viestinä on saada ihmisiä näkemään, miten paljon hienoja asioita suomalaisessa luonnossa on. Pekka Sihvo painotti näiden arvojen ymmärtämisen ajankohtaisuutta.

Pekka-vaari toteuttaa korut neljän lapsenlapsensa kanssa pienessä puuverstaassa. Sulo, Reetta, Saara ja Eeva opettelevat koruja suunnittelemalla ja valmistamalla yritystoimintaa. Metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Korut värjätään vesiliukoisilla väreillä. Pintaansa ne saavat myös luonnonvahaa.

JK

Pekka Sihvo arvostaa suomalaista puuta. Kuvassa myös Metsäkeskuksen kaakkoisen palvelualueen elinkeinopäällikkö Jouni Väkevä. Hänen palveluihinsa kuuluu yritysneuvonta.
Haapa on yksi Pekka Sihvon käyttämistä puulajeista.

Artikkelikuva: Korujen muoto vaihtelee. Tervakin valmistuu yhteistyössä.

Jaa artikkeli: