Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Minigolfseikkailu

Lampila golfilla pääsee liikkumaan merirosvotunnelmissa.
The Pirate Adventure Golf on Lampila golfin 18-väyläinen minigolf-rata. Merirosvoteema näkyy vahvasti. Puuttuu vain, että karski piraatti tulisi antamaan puttausvinkkejä.
Heikkilän perhekunta etenee merirosvorataa. Ainu Heikkilä lyö vuorollaan palloa. Hänelle, kuten myös Edvin Heikkilälle, pelikerta oli ensimmäinen. Nyt he ovat sopivan ikäisiä golfaamaan. Kieng Heikkilä seuraa lasten lyöntejä. Panu Heikkilä kertoo pelanneensa golfia isommalla radalla.

Kymmenvuotias

Golf-yrittäjä Hilkka Salonen kertoo, että rata tehtiin vuonna 2010. Sen esikuva on rata Yhdysvalloissa Floridan Orlandossa, jossa hän aiemmin pelasi.

-Tosin Floridan rata ei ole keinonurmea vaan normaali huoparata, joka ei sovi oikeaan puttiharjoitteluun, Hilkka huomauttaa.
Radan paikalla oli aiemmin ryteikköä, eli samalla tuli tehtyä maisemointia.
Suurimmaksi tekijäksi golfin pelaamisessa menestyksellisesti Hilkka mainitsee putin. Jokaisella väylällä on melko varmasti tarvetta yhdelle tai kahdelle lyhyelle golflyönnille.
Pirateradalla on klubipelaajan tasoinen rullausnopeus. Keinonurmella on sopivasti ylä- ja alamäkiä. Hilkka toteaakin, että väylät soveltuvat erittäin hyvin golfin puttiharjoitteluun.
Minigolf tuo golfkentälle sellaisia, jotka eivät vielä ole golfareita. Poistuessaan minigolfista päätyy golfin harjoittelualueelle eli rangelle. Hilkka Salonen mainitseekin, että todella moni on tullut minigolfin jälkeen hakemaan mailat lainaan ja kokeillut golfia. Useampi on kokeilun jälkeen pujahtanut oikean golfin pariin.
-Ilman mahdollisuutta pelata minigolfia voi aika harvan tulla lähdettyä golfkentälle käymään, jos ei ole jo golfari, hän lisää.
-Madallamme kynnystä tutustua ja ihastua mahtavaan lajiin – golfiin, jota voi harrastaa vauvasta vaariin, Hilkka Salonen suitsuttaa.
Pelaaminen on todella terveellistä pitkäkestoista liikuntaa. Hyvällä alustalla voi tulla kävelyä kahdesta neljään tuntia.
Varsinaisen golfkentän Hilkka kehuu olevan helposti golfharrastuksen aloituksen ja jatkamisen mahdollistava. Pääsee harjoittelemaan lähipeliä. Kenttä on nopea; siirtymät ovat lyhyet. Pelaamaan ehtii illalla töiden jälkeen.
Tarkkuutta peli vaatii. Liikkuminen on kevyttä, kun ei ole isoja ylä- ja alamäkiä.
Hilkka Salonen kehuu lopuksi paikan tunnelmaa. Sen luovat yhdessä kaikki ihanan ystävälliset ihmiset, jotka ovat valinneet golfin lajikseen ja kokoontuvat Lampilaan sitä harrastamaan.
JK

Edvin sai nimipäivänsä suomenkieliseen kalenteriin tänä vuonna. Ainu on sen verran harvinainen nimi, että toukokuussa oleva nimipäivä on vielä epävirallinen.
Minigolf-radalla pääsee seikkailemaan.

Jaa artikkeli: