Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Minirukkerit

Tykkimäen huvipuistossa on kohon­nut jo perinteeksi nähdä erilaisia ajoneuvoja.

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna huvi­puistossa oli ympäriinsä näyttäviä ajoneuvoja. Valkeala­laisille varmasti tutuin oli Lau­rilan linja-auto.

”Rahtarit ry on maan suurin vapaaehtoisesti toimiva ammat­tialajärjestö, jossa raskaan lii­kenteen ammattilaiset niin yrit­täjät kuin työsuhteiset kuljettajat sekä muut alan henkilöt ovat ta­savertaisia jäseniä.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdistävänä, kouluttava­na, auttavana sekä virkistävä­nä elimenä kaikkien kuljetus- ja logistiikka-alalla toimivien kes­ken.”, sivustolla kerrotaan.

Kymenlaakson osasto täyt­ti viime vuonna 35 vuotta. 8.6.1985 perustetun osaston jä­senmäärä 31.12.2020 on ollut 1205 jäsentä. Huvipuistossa pääsi tutustumaan toimintaan, vaihtamaan kuulumisia tai vaik­ka liittymään jäseneksi. Piste löytyi Rahtarit-Sprinterin luo­ta huvipuiston sisältä, Taifunin vierestä.

Lapset pääsivät suorittamaan oman rekkakortin huvipuis­ton liikennepuisto Ford-raitilla. Sunnuntaina palkittiin kolme eniten yleisön ääniä saanutta autoa. Kaikkien äänestäjien kes­ken arvottiin kolme Tykkimäen Park Hopper -lahjakorttia.

Minirukkerit on järjestetty useita kertoja aiemminkin. Hu­vipuistossa on tänä kesänä il­mainen sisäänpääsy, joten ihan varta vasten autojen näkemisen takia vieraileminen oli helppoa.

• Janne Kousa

Tykkimäellä nähtiin monipuolisesti uudempaa ja vanhempaa ajokalustoa.
Jaa artikkeli: