Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Mitalikahvit

Valkealalaisille kultaa ja hopeaa mölkkykisoista.

Elokuussa Valkealassa järjestettiin Eläkeliiton Kymenlaakson piirin mölkkymestaruuskilpailut. Kil­pailuun osallistui kymmenen joukkuetta Kymenlaakson alu­eelta.

Heittokapula lensi niin tarkas­ti, että Valkealaan saatiin sekä kulta-, että hopeamitalit. Val­kealan kolmas joukkue sijoittui 7. sijalle.

Valkealassa Eläkeliiton väkeä kerääntyy joka keskiviikko Hu­kalan aukiolle Pro Patrian muis­tomerkin viereiselle hiekkaken­tälle heittämään mölkkyä. Tällä kertaa ohjelmassa oli myös mi­talikahvit.

Vasemmalta alkaen kultajoukkue: Hannu Mauno, Pirkko Palmu, Raija Mauno ja Jouko Seppälä. Seuraavana
hopeajoukkueen Keijo Nikula, Hannele Klemettilä, Hannes Forsell ja Osmo Heikkilä. Edessä Elo-Matti Keijo Kouvonen ja Elo-Maija Margetta Ala-Krekola. Kuva: Eläkeliitto

Menestystä on tullut myös ai­empina vuosina, sillä Valkealas­sa juhlittiin voittoa myös viime vuonna saman joukkueen toi­mesta.

Seuraavana vuonna kilpai­lut pidetään voittajajoukkueen paikkakunnalla, joten kisapäivä on myös ensi vuonna Valkealas­sa.

– Valkealan yhdistyksen lii­kuntavastaava Hannes Forssell on laskenut pisteitä, kun olem­me pelailleet keskiviikkoisin. Joukkueita kasattiin vähän sen perusteella. Voittajajoukkue ei mennyt ehkä suoraan tämän las­kentakaavan mukaisesti, mutta viime vuoden voittajajoukkue haluttiin tällä kertaa pitää sama­na, kultamitalisti Raija Mauno kertoo.

Kentälle kerääntyy keskiviik­koisin 12-16 henkilöä pelaa­maan. Tapahtuma on samalla mukavaa ulkoilua ja hauska so­siaalinen tapahtuma.

– Lajissa viehättää se, että aina ei voi onnistua ja välillä menee ihan nappiin. Tätä ei voi oppia siten, että menisi aina täy­dellisesti, Mauno pohtii.

Forssell osallistui muutama vuosi sitten Eläkeliiton piirin kesätapahtumaan, jossa pidettiin henkilökohtaiset mölkkykisat.

– En ollut itse heittänyt mölk­kyä 20 vuoteen. Voitin sen kisan extempore. Siinä tuli puhetta, että Eläkeliiton piirin kisat lä­hestyivät, mutta siellä pelataan joukkueina. Siitä se idea sitten lähti, Forssell kertoo.

Pelaajat ovat suurimmak­si osaksi Kirkonkylän alueelta. Pihlajasaaressa on oma pelipo­rukka. He heittävät sunnuntai­sin.

Kun pelaajia on paljon, väki jaetaan useammalle kentälle. Niin peli etenee mukavaa vauh­tia. Forssell jakaa osallistujille kahdeksan korttia pataa ja kah­deksan korttia ruutua.

Siten saadaan kokoon puo­lueettomat joukkueet ja pienin numero aloittaa heittämisen. Seuraavalla kierroksella aloittaa numero 2, ja kolmannella nume­ro 3.

– Meillä on kiva porukka. Mölkyssä on aina pientä jäynää osallistujien kesken, Forssell virnistää.

Välillä ohikulkijatkin tulevat seuraamaan peliä.

– Vähän me ääntä välillä pi­detään, kun menee oikein hyvin, tai huonosti.

Haaste

Toimittaja haastettiin mukaan peliin. En päässyt katsomaan mallia, sillä minulle napsahti numero 2, ja pääsin aloittamaan heittokierroksen.

Matti Ravantilla on ihailtava heittotarkkuus.

Voittajaksi minulla ei ollut tässä heittoporukassa mitään mahdollisuuksia. Aurinko pais­toi, herjaa heitettiin, ja pelaajien kesken oli hulvatonta vinoilua.

Harkitsen vakavasti Eläkeliit­toon liittymistä.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: