Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Miten osoitetaan valoa?

Jokainen tietänee, mitä tarkoittaa mielenosoitus. Mutta mitä pitää sisällään ensi lauantaina (27.6.) Helsingissä pidettävä ensimmäinen Valonosoitus?

Tapa kokoontua ja koota voimia on vastaava. Kyse ei kuitenkaan ole mielenosoituksesta. Tärkeää ei järjestäjälle ole, mitä mieltä osallistujat ovat asioista. Tärkeää on valaista, miten asiat ovat ja miten ne voivat olla. Vääryyksien oikaiseminen tulee sivutuotteena.

Valoo Helsinki on osa kansainvälistä Valon kesää. Kokoontumisen tarkoitus on osoittaa rauhaa ja rakkautta, vahvistaa niiden yhteyttä, joille tärkeitä ovat myös vapaus ja terveys. Liikkeessä voi nähdä viitteitä hippikauteen, joka kuitenkin ajautui nopeasti harhateille vapauttamalla tekemään monenlaista fyysistä ja henkistä terveyttä tuhoavaa. Tämän uuden alun pohja on vahvempi ja terveempi. Osallistuvat ihmiset ovat tietoisempia maailmasta ja ihmisyydestä.

Valon liikehdintä hakee muun muassa vahvoja juuria vanhasta kansanviisaudesta, uskonnonvapautta, rehellistä sananvapautta ja oikeutta hoitaa omaa terveyttään parhaaksi tietämällään tavalla. Kaikki nämä ihmisen perusoikeudet ovat nyt poikkeuksellisen vahvasti uhattuina.

Odotettavissa on iloinen ja innostunut tapahtuma, joka samalla nostaa esiin, mihin suuntaan tulee edetä. Suomessakin on tahoja, jotka pyrkivät sääntely-yhteiskuntaan, jossa kansalaisia rajoitetaan ja hallinnon väärinkäytöksiä piilotellaan.

Valonosoitus alkaa kansalaistorilla iltapäivän puolivälissä. Mukaan pääsee myös etänä.

Jaa artikkeli: