Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Mona-Liisa Nousiainen kuoli maanantaina

Muun muassa hiihtoliiton kautta saimme tiistaina tiedon, että lähemmäs kymmenen vuotta Valkealan Lautarossa asunut hiihtäjä ja harmonikkataituri Mona-Liisa Nousiainen (36) on kuollut. Hän kuoli nopeasti etenevään syöpään.
Anniina Virtanen kävi viime keväänä jututtamassa kesänumeroon Nousiaisen pariskuntaa. Sekä Ville Nousiainen, että Mona-Liisa Nousiainen, entinen Malvalehto, kertoivat tuolloin yhteisestä sopimuksesta lopettavansa kilpaurheilun. Mona-Liisa suunnitteli jatkavansa musiikkiopintoja ja keskittyvänsä kaikkeen muuhun, mitä ei kilpauran aikana ehtinyt tehdä.
Kuitenkin heti alkukesästä Mona-Liisa sai tiedon, että elinaikaa on jäljellä enää kuukausia. Hyvä perusterveys vei näinkin pitkälle.
Mona-Liisa hiihti ammatikseen 15 vuotta. Sinä aikana hän ehti saavuttaa kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa. Molemmat tulivat vuonna 2013. Henkilökohtainen voitto tuli Liberecin sprintissä. Parisprintissä hän voitti Sotshissa yhdessä Anne Kyllösen kanssa. Kaikkiaan 17 kertaa hän sijoittui 10 parhaan joukkoon.
Mona-Liisa oli tuttu näky Valkealan laduilla, tykkilumetetuilla sekä luonnonladuilla, niin itse hiihtäen kuin kannustamassa omaa ja muita lapsia. Tytär syntyi vuonna 2010. Hänen osaltaan julkisuus pyrittiin rajaamaan paikalliseksi ja omaehtoiseksi. Omasta urastaan ja kilpaurheilun haasteista Mona-Liisa kertoi avoimesti. Haastatteluhetki uudessa Lautaron kodissa on yhä lämpimänä mielessä.
Mona-Liisa teki parhaalla mahdollisella tavalla kaiken, mihin hän ryhtyi. Kilpaurheilusaavutusten lisäksi hän voitti niin Hopeisen kuin Kultaisen Harmonikan. Lisäksi hän voitti Ylen Maestro-kapellimestaruuskilpailun.
Lämmin osanotto läheisille ja voimia selviytyä eteenpäin!
Auli

Jaa artikkeli: