Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Monenlaista uutisointia

• Kouvola: ”Kouvolan kaupunki siirtyy Kymsoten päätöksellä koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen.” Kiihtymisvaiheen siis sanotaan olevan päätös. Vähän ennen ilmoitettiin, että on perustettu lisää testauspisteitä ja on kehotettu menemään testiin pienimmästäkin oireesta. PCR-testin kehittäjältä saatujen tietojen mukaan se mittaa RNA-pätkien jäämiä eri virustyypeistä. Tulokset ovat sillä perusteella sattumanvaraisia.

• Kymsote: ”Kouluissa on todettu Kymsoten toimesta korona-altistuksia.” Kymsote on siis altistanut koulut karanteenin lisäksi taudille.

Kulttuuri: ”Kaikille Kouvolan Komiaan paikalle tulleille jaetaan kasvomaski sekä tarjotaan lämmikkeeksi glögit piparin kera.” Syödäänkö piparit ja juodaan glögit maskin läpi, voiko tauti tarttua vasta tarjoilun jälkeen, laitetaanko maskit kasvoille likaisin käsin vai ovatko ne ”lahja” muualla käytettäväksi?

• YLE: ”Toisille tämä on tervetullut merkki siitä, että yhtiöt ottavat vakavasti roolinsa yhteiskunnallisina mielipiteenmuokkaajina. Monelle presidentti Trumpin kannattajalle tällainen sensuuri on kuitenkin pahimmanlaatuista sananvapauden rajoittamista.” Tästä päätellen julkaisualustojen tarkoitus on muokata mielipiteitä, vaikka journalistisen mediankin pitäisi jakaa vain tietoa mielipiteiden pohjaksi. Totta varmasti on, että Trumpin kannattajat pitävät ehdokasta tukevien sivustojen sulkemista sananvapauden rajoittamisena. Sensuurin määritelmän perusteella paremmin tähän sopii sana jälkisensuuri ja muistutus, että Natsien kirjarovioista on aikaa 70 vuotta.

• Yhden ehdokkaan kannattajien jälkisensurointia myös hänen omassa maassaan jotkut pitävät hyväksyttävänä vaaleissa, joissa ei saman lähteen mukaan ole ollut mitään vilpillistä. Demokraatit vastustavat tarkastuslaskentaa. Lähes koko Suomen media ilmoittaa Bidenin saaneen saman verran valitsijamiehiä kuin Trump sai edellisellä kerralla. Republikaanien hallussa olevat lähteet ilmoittivat lauantaina Trumpin saaneen armeijan suorittaman tarkastuslaskennan perusteella yli 400 valitsijamiestä.

• Nykyisin ainakin Seta, vihreät ja vasemmisto yrittävät saada läpi ajatusta sukupuolineutraliteetista eli vapaasta sukupuolisuudesta. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) taas näkee, että tasa-arvoisessa kunnassa kehitetään koulutusta ja kasvatusta sukupuolitietoisesti.

• Iltalehti perää koronarokotteelta steriloivaa immuniteettia. Se viittaa syytöksiin rokotteiden aiheuttamista steriloinneista tai immuniteetin katoamiseen, vaikka yrittänee tarkoittaa, että immuniteetin nopeasti muuntuvia viruksia vastaan olisi oltava täydellinen ja pysyvä.

• Silakkaliike pitää tiedon takuuna sitä, että joku saa maksun julkaisemisesta. Liike pilkkaa tietoa vapaista lähteistä hakevia ja puolustaa auktoriteettiuskovaisuutta. THL tarjoaa hihamerkkejä, tällä kertaa niille, jotka tottelevat auktoriteetteja. Pääministeri haluaa ensimmäisenä estää rokottamattomia matkustamasta. Britannian alusmaat eli Australia, Uusi Seelanti ja Kanada ovat esimerkiksi siirtyneet jo totalitaarisiin vapaudenrajoituksiin, kuten myös lähes koko Keski-Eurooppa.

• Seura kiittelee, että omaehtoisesti asioita tutkivia pilkkaavat ovat vielä enemmistö. Kirjoitus hoitohuuhaan levittämisestä nostaa esiin huolen, kun suuri osa hoitohenkilökuntaakin on jo alkanut ottaa selvää rokotteiden aineosista ja vakuuttunut muun muassa lyijyn, formaldehydin ja elohopean vaarallisuudesta. THL vakuuttaa, että ne ovat vaarattomia ja välttämättömiä aineita rokotteen koostumuksen vuoksi. Italian Lombardiassa kerrotaan vanhusten saaneen viime talvena influenssarokotteen peräti neljään eri viruskantaan.

• Samalla sivustolla Seura kertoo entisestä urheilijasta, Krista Lahtisesta, jonka lääkäri on päätellyt sairastuneen sikapiikistä väsymysoireyhtymään. Jutussa kerrotaan, että Norjassa ihmiset ovat saaneet valtiolta korvauksia samalla perusteella. Suomessa niitä ei ole jaettu. Oireyhtymän syntymekanismia ei virallisesti tiedetä. Narkolepsiatapaukset on hyväksytty kiireellä kehitetyn rokotteen haitoiksi. Nekin todistavat, että rokotteen aineosat pääsevät aivoihin.

• Suomen valtio on varaamassa korvausrahastoa koronapiikistä sairastuneille. Rokotteen tuottaja on vapautettu tuotevastuusta. Sanna Marin itse kirjoitti vuonna 2010 muun muassa näin: ”Esirippu laskee ja lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille.”

• Samassa blogissa Sanna Marin toteaa: ” Ehkä saamme vielä oikeudenmukaisuutta rahanmenoon, kunhan kansa saa taakseen miljardien arvoisen lobbauskoneiston, jolla voidella päättäjiä.” Viikonloppuna eteni 15 000 000 000 euron lisä elvytyspakettiin, jolla lahjotaan Italiaa pysymään eurossa. Kesällä vielä vakuutettiin, että EU:n perustamiskirjan ja perustuslakien vastainen yhteinen velkarahoitus on kertaluontoinen.

Jaa artikkeli: