Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Motosikai

Esityksen nimi jo kertoo, että jotakin erikoista oli Kuulaksen perjantaisissa avajaisissa luvassa.

Kielestä riippuen moto voi olla monitoimikone moottoripyörä tai liike. Jos alku on ulkomaista lainaa, voi loppukin olla. Seek on etsiä. I on minä tai eye on silmä. Näin nimi saattaisi tarkoittaa liikkeen etsivän katsetta. Tai sitten metsätyökonetta, jota ohjaa sika. 


Helsinkiläisen Race Horse Companyn nykysirkusta edustava katusirkusesitys oli räjähtävän energinen. Omalaatuisuus, huimapäisyys, hauskuus ja voima yhdistyivät erittäin viihdyttävällä tavalla. Keskiössä oli pakettiauto. Sen katolle hypittiin ja sieltä tultiin alas. Edustalla temppuiltiin. Ajankohtaan hullunkurisesti käytössä olivat sukset. Kolmikko näytti niillä jonglöörausta. Sanomattakin on selvää, että suurin osa tempuista oli vaarallisia, jos ei niitä hallitse. Painojen nostossa korostui voima. Otteet olivat määrätietoisen vakaita.  

Rauli Dahlberg on yksi esityksen takana olevista monipuolisista ammattilaisista. Puvut ja ohjaus olivat hänen työtään. Rauli on myös osallistunut konseptin ja koreografian rakentamiseen. Hän on yksi Race Horse Companyn perustajajäseniä. Esityksen muita konseptin ja koreografian laatijoita olivat Lauri Koskinen, Teemu Virtanen ja Mikko Karhu. Kahden viimeksimainitun lisäksi esiintyi Lassi Tauriainen. Esityksen musiikin laativat Sami Tammela ja Ben Rogers.

JK 

Motosikai oli tulvillaan vaarallisia tilanteita, jännitystä ja huumoria. 

Jaa artikkeli: