Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Mozartia hassusti

Kerta toisensa jälkeen soitto keskeytyi ja vuorossa olivat aplodit.

Joissakin klassisen musiikin konserteissa taputus on suositeltavaa jättää aivan loppuun. Tapahtui kerran Taikahuilussa -esitys  Pato Areenalla ei aluksi tahtonut edetä, kun taputuksia oli niin tiheästi. 17. toukokuuta päiväkoti-ikäisistä pääasiassa koostuvasta yleisöstä näki helposti, missä määrin esitys kiinnosti.


Maestra Manner & Mozartistit Helsingistä näyttivät, että oopperaa voi esittää myös kestoltaan lapsiystävällisesti. Kenties yksi tai useampi aikanaan lähtee vartuttuaan katsomaan oopperan ihan täysimittaisena. Taikahuilussakin on synkkyyttä, mutta lapsiystävällisen version muokkaaminen oli varmasti helpompaa kuin monesta muusta oopperasta olisi.  

Taikahuilun maailmassa laulullaan taituroivat sopraano Saara Kiiveri Paminana ja baritoni  Sampo Haapaniemi Papagenona. He viihdyttivät otteilla Wolfgang Amadeus Mozartin musiikista. Säestyksestä ja varsinkin alun huumorista vastasi pianolla yhden soittajan orkesterin muodostanut Maritta Manner. Käsikirjoitus ja ohjaus oli Martina Roosin.


JK

Otsikkokuva: Saara Kiiveri, Maritta Manner ja Sampo Haapaniemi tulkitsivat klassista hauskalla tavalla. 

Jaa artikkeli: