Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Mozartia syksyyn

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina Simelius-salissa oli Pohjois-Kymen musiikkiopiston avoimen oopperaluokan ja PKMO oopperakuoron esittämä hittipotpuri Mozartin teoksista.
Itse Mozartkin oli paikalla, roolissa opettaja Ari Helander. Kirsi Saari säesti pianolla. Konsertin ohjasi Anne Korpelainen.
– Tämä on siis hyvän mielen konsertti, jossa jokainen on tehnyt työtä isolla sydämellä, ja mottomme on koko ajan ollut, että tehdään mahdollisimman hyvää ja iloisella mielellä. Huumori on kukkinut ja toivottavasti tämä ilo ja tekemisen riemu välittyy myös yleisölle!, toivotti Anne Korpelainen, oopperaluokan lehtori.
Väliajallisessa konsertissa oli esiintyjiä useampi kymmen. Kappaleita valittiin teoksista Thamos, Egyptin kuningas, Figaron häät, Don Giovanni, Tituksen lempeys, Teatterinjohtaja, Niin kaikki tekevät, Taikahuilu ja Ryöstö Seraljista. Useissa duetoissa, trioissa ja suurempien ryhmien esityksissä mukana oli helposti siirrettävää tarpeistoa mukana. Mozartilla oli Anne Korpelaisen kullanväriseksi maalaamat korvasuojat sopraanoiden laulukamppailun korkeilta ääniltä suojaamaan.
Romantiikkaa soi esimerkiksi Taikahuilusta tutussa Pa, pa, pa -kappaleessa. Pääosin tunnelma oli lempeän kevyt. Vain paikoin tunnelma synkentyi. Perjantain kenraaliharjoituksessa ohjelmat olivat jo valmiina sunnuntain konserttia varten.
Janne Kousa

Keskellä on Sanna Vainikka naiskuoron esittäessä Arvon rouva auttajamme.
Johanna Nenonen ja Jukka Pesonen tulkitsivat Don Giovannin La ci darem la manon.
Tiina Kinnunen lauloi nallelle Cosi fan tutten Prendero quel brunettinon.
Meneillään on Taikahuilun Ken auttaa, saan surmani muutoin. Edessä on Timo Trygg, takana vasemmalta lähtien
Anne Rantala, Outi Väkevä ja Eeva Kotilainen.
Enkö sua armas jälleen nää pohtivat takana oleva Marko Ikonen sekä Timo Trygg ja Emmi Tirkkonen
Sami Leino ja Anna Hosio duetoivat Pa, pa, pa -kappaleen.

Artikkelikuva: Mozart eli Ari Helander huomioitiin.

Jaa artikkeli: