Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Muotokuvia Hansassa

Hansan vitriinin huhtikuun näyttelyn kuvaajan otoksista tunnistin Aatu Itkosen. Anna-Karoliina Pelto on kouvolalainen kuvaaja, joka on erikoistunut henkilövalokuvauksiin.
Nettisivuilta löytyvät galleriat kertovat Anna-Karoliinan kuvanneen muiden muassa häitä, raskausaikaa, ylioppilasjuhlia ja hautajaisia. Kuvagallerioita selaamalla valkealalaisetkin löytävät tutun paikan.
Anna-Karoliinan töitä on aiemmin ollut esillä esimerkiksi Poikilo Galleriassa sekä Moision Taide-ja Pitokartanossa. Hän on jäsen Kouvolan taideseurassa, Kouvolan valokuvataiteilijoissa ja Kouvolan kameraseurassa.

Isoäidin kamera

Koulutukseltaan Anna-Karoliina on muotoilija. Valokuvauksen lisäksi hän maalaa sekä tekee graafisen suunnittelun töitä.
Anna-Karoliina innostui valokuvauksesta jo pienenä saadessaan isoäidiltään hänen vanhan pikku kameransa. Sillä kameralla hän kuvaili innokkaasti. Syttyi rakkaus ja kiinnostus kuvaamiseen. Myöhemmin valokuvauksesta tuli toinen ammatti ja myös ilmaisuväline hänen taiteellisille projekteilleen.
Anna-Karoliina suunnittelee aina asiakaskuvaukset yhdessä asiakkaidensa kanssa. Omat ajatukset ja ideat kuvauksista kannattaa siis kertoa. Anna-Karoliina ohjaa ja antaa ammattilaisen näkemyksen, mutta pyrkii myös toteuttamaan kuvattavan toiveet kuvaukseen liittyen.
Erityisesti Anna-Karoliina pitää boudoir- ja muotokuvauksista sekä hääkuvauksista. Miljöössä kuvaamisen lisäksi hän kuvaa myös valoisalla studiollaan. Sen hän jakaa toisen valokuvaajan kanssa.
-Valokuvauksessa valot ja varjot, tunteiden välittäminen ja elämänne tärkeiden hetkien taltiointi on minulle se juttu, hän kertoo.
Vapaa-ajalla Anna-Karoliina tykkää matkustella ja kuvata näkemäänsä, maisemia, ihmisiä ja jokapäiväistä elämää ympärillään. Hänen sydäntään lähellä on myös luonnossa liikkuminen ja luonnon kuvaaminen, oivana tapana rentoutua ja ladata akkuja.
JK

Jaa artikkeli: