Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Museolla nuori yrittäjä

Polku 4H-yrittäjyyteen -hankkeen projektipäällikkö Linda Nevalainen Pohjois-Kymen 4H-yhdistyksestä vinkkasi tekemään jutun museon kahvilayrittäjästä.

Lukion opinto-ohjaaja Antti Sinisalo sai viestiä 4H:lta, joka haki Valkealan museolle kahvilanpitäjää. Ensi lukuvuonna kolmannelle siirtyvä Aino Viholainen päätti tarttua toimeen.

Puotimuseon vieressä on telttakatos. Läheisyydessä on museon tyyliin sopivia tuoleja ja pöytiä. Sateen sattuessa on telttakatoksessakin tilaa herkutella paikallisilla tuotteilla.

Torstaina 13. kesäkuuta asiakkaita oli useita kohtuullisen viileästä tuulesta huolimatta. Hyvin he näyttivät viihtyvän. Teltan suojassa on jääkaappi, joten kaikkea ei tarvitse hakea kauempaa. Askelia Aino saa kuitenkin päivän mittaan ottaa runsaasti.


Mieluisa paikka

Aino on viihtynyt työssään hyvin. Museokahvilan pitäminen on oikein mukavaa, hän tuumaa. Aiemmin häntä työllisti yrittäjänä siivouspalvelu kolmen muun tytön kanssa.

Raparperipiirakan Aino leipoi itse. Työssä käytetty paita kertoo Leipomo Koppasen olevan yhteistyökumppani. Koppaselta Aino hakee autolla tuoreita leivonnaisia ennen kahvilan avaamista.

Kesäkuussa kahvila oli avoinna keskiviikosta perjantaihin. Heinäkuulta elokuulle Aino työskentelee myös viikonloppuisin. Vapaapäivinä hänellä on töitä Selänpään kansanopistolla. Siellä hän auttaa keittiölle ja siivoilee.

Auton lisäksi Aino kulkee kevytmoottoripyörällä, joka kuluttaa vähemmän. Se on omiaan silloin, kun kantamuksia ei juurikaan ole.

Eri puolilla kaupunkia on jo vuosien ajan huomattu Ainon taidot kanteleensoitossa. Kevätkaudella hänellä oli useita esiintymisiä. Kesällä ei Ainon kalenterissa soittotilaisuuksia ole. Hän kuitenkin pyrkii ehtiessään soittamaan soittotuntuman ylläpitämiseksi. Syyskaudella esiintymisiä on jälleen luvassa.
JK

Jaa artikkeli: