Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Musikantteja Kaarnasydämessä

Musikantteja Kaarnasydämessä

Trio Sinitiaiset

janne
Ma, 18.03.2019 – 13:30

Valkealan Musiikin Ystävät ry järjesti kepeän ilahduttavan konsertin Sisustus-Kahvila Kaarnasydämessä 17. maaliskuuta. Esiintyjät konsertoivat tien puoleisessa takanurkassa, joten viihtyisästi samalla näki läheistä luontoa. 

 

Esiintyjinä kuultiin Pohjois-Kymen musiikkiopiston valkealalaisia lapsia ja nuoria. Mukaan saatiin myös opiston entinen kasvatti, Lahteen musiikillista taituruuttaan kasvattamaan lähtenyt Luukas Hiltunen

Hienosti olivat kappaleet kaikilla hallussa. Tosin, ohjelmiston ollessa vieras, olisi taiten improvisoitu kohta mennyt minun korviini ihan täydestä. 

Melkoinen musiikkiguru pitäisi olla, että opiston ohjelmisto toisensa perään tuntuisi tutulta. On ilahduttavaa, että opisto tuo esiin harvoin kuultuja sävelmiä sekä vieraaksi jääneitä säveltäjiä. 

 

Nuottirahaa
 

Tyhjin käsin ei soittajien tarvinnut lähteä, vaan Kirsi ojensi kaikille päätteeksi kirjekuoret korvauksena ja kiitoksena. Vaikka kirjekuorien sisällön määrä jäi arvoitukseksi, saattoi  korvauksen päätellä hyväksi. Varsinkin kun useimmat soittivat vain yhden kappaleen. 

Musiikin äärelle saatiin kymmenittäin kuulijoita. Nuorin oli iloinen vauva. Konsertti oli hyvin mitoitettu kestoltaan ja ajoitukseltaan. Autoja oli pihassa reilusti, joten paikalle saatiin kyyti tai käveltiin. Kirkonkylän suunnalle olisi päässyt bussilla, joka ajoi konsertin päätyttyä lähistöltä ohi. 

Pöytien ääreltä kuunneltiin, joten konsertti vaati kohtuullisesti valmisteluja. Kirsi Saari soljutti osaltaan konserttia juontajana eteenpäin. Paikoitellen hän myös säesti.

 

Vakava päätös

Trio Sinitiaiset aloitti yhdessä, Hertta Vesuri pianolla, Helmi Vesuri huilulla ja Hilma Vesuri Harmonikalla. Palmerin ja Hughesin Domino Rock vaihtui perinteikkääseen Tuusulan polkkaan.

Väistyvästä talvesta muistutti Hilma Sairan Lumiukkojen tanssilla. Lastenlauluistaan tuttu Eeva-Leena Pokela muistetaan myös entisen miehensä sukunimellä Sariola. Eeva-Leenan Ruoho huojuu tuulessa toi mieleen Yhdysvaltojen alkuperäiskansat. Vähtärin Itämaiset juhlat soivat vauhdikkaan mystisesti. Molempia tulkitsi Hertta, Eeva-Leenan kappaletta myös Helmi.  

Gabriel-Marien La Cinquentainen tulkitsi Saara Savolainen sellolla. 

Pianon haltuunsa ottaneen Elias Hiltusen liidättämän Enkelten ääniä luonnehtisin kepeän kauniiksi. Viulu soi iloa. Kappaleen sekä sen säveltäneen Burgmüllerin ollessa uusia tuttavuuksia ennakko-oletukseni oli kuulla koraalimaisen hartaasti enkelten ääniä tulkitseva sävelmä.

Emil Ansamäen viulu kiidätti Holländerin Viulukonserton I osan sävelmiin.

Bizet on monille säveltäjänä tuttu, mutta Arlesitar-sarjan Menuetti tuskin heti iskostaa päähän mielleyhtymiä sävelkuviosta. Sävelet tulkinneen Alisa Nokkalan huilu johdatti myös Kettutanssiin. 

Mozartin runsaasta ja arvostetusta tuotannosta oli Kaisa Ansamäelle valikoitunut Sonaatti C-duuri, I osa Allegro. 

Williamsin Teemassa elokuvasta Schindlerin lista soi vakavia sävyjä ja parempaan aikaan suuntautuvaa kaihoa. Hienon päätöksen  konsertille tarjosivat Pulmu Hiltunen pianolla ja Luukas Hiltunen viululla. 

JK  

 

Elias
Elias Hiltunen olisi voinut lähteä suoraan vaikka juhlasaliin esiintymään. 

 

Kaisa
Kaisa Ansamäki puhalteli Mozartin säveliä kaikuviin.

 

Jaa artikkeli: