Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Natura Major

Pekka Parviaisen maalauksia ja piirroksia oli esillä lokakuussa Galleria Padossa. Helsinkiläisen kuvataiteilijan tuotannossa keskeiset teemat ovat luonto itsessään ja ihmisen luontosuhde.
Pekka Parviainen työskentelee pääasiassa taidemaalarina. Grafiikalla on kuitenkin hyvin tärkeä asema hänen tuotannossaan. Välillä erilaiset tekniikat lähes sulautuvat toisiinsa.
Valmistuttuaan Järvenpään lukiosta 2000 Pekka Parviainen suuntasi Pekka Halosen Akatemiaan opiskelemaan kuva- ja mediataidetta. Myöhempiin opintoihin lukeutuu Suomen kulttuurirahaston muotokuvakurssi Turussa.
Opetustoimiin ja muihin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi HTS:n lasten ja nuorten kuvataidekoulussa avustajana toimiminen vuosina 2005-2006. Apurahojen ja stipendien listalta Taike eli Taiteen edistämiskeskus on uusin antaja, tältä vuodelta. Täältä läheisin on Taidekeskus Salmelan kesän 2009 nuoren taiteilijan stipendi, jonka lahjoitti Veikkaus Oy.
Pekan teoksia on muiden muassa Mikkelin kaupungilla ja Mäntyharjun kunnalla sekä Suomen lehtiyhtymällä.
Teoksia on ollut esillä eri maissa niin yksityis-, yhteis-, kuin ryhmänäyttelyissäkin. Galleria Padossa ennen Natura Major – maalauksia ja piirroksia -näyttelyä olivat Unity – maalauksia vuonna 2017 ja Presence – grafiikkaa vuonna 2016. Ilusio – grafiikkaa -näyttelyn Pekka Parviainen piti Verlan tehdasmuseolla vuonna 2015.
Ulkomailla Pekka Parviaisen teoksiin on voinut vuosien varrella tutustua muiden muassa Marokon Casablancan Villa Des Artsissa, Lihulan musiikkipäivillä Virossa sekä Brasilian Rio de Janeirossa sijaitsevassa Museu Forte Copacabanassa.
Janne Kousa

Artikkelikuva: Messengerin sivujen pituudet ovat peräti 167 ja 191 senttimetriä.

Encounter-teoksessa metsän eläimet kohtaavat.
Ornithology II-teoksessa on erilaisia lintuja.
Existence vie eri suuntiin.

Jaa artikkeli: