Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Niinirannan yö

Syyskuun neljäntenä järjestettiin Kouvolan seurakunnissa toimintaa matalalla kynnyksellä.
Niinirannassa Seurakuntien yön toiminta suunnattiin erityisesti lapsiperheille. Ajoittainen sade esti toiminnan ulkona. Kauniin aurinkoisella säällä olisi varmasti vietetty aikaa ulkona. Lasipalatsissa pääsi tekemään rintanappeja, paistamaan makkaraa ja paahtamaan vaahtokarkkeja.
Lasipalatsissa selvisivät vastaukset kysymyksiin, joita Niinirannan huoneissa pohdittiin. Monia lintuja oli nimettävinä valokuvien perusteella. Vihaisempia lintuja, kera vihreiden possujen oli luvassa. Angry birdseistä tutut hahmot koristivat pahvilaatikkoja, joiden rei’istä yritettiin heittää palloja läpi. Värikkäitä palloja oli kerääntynyt ympäri lattiaa heitettäväksi.
Nykyinen Viialan koulu on tuttu joillekin valkealalaisille. Onhan täältä jonkun verran lapsia ja nuoria käynyt siellä opinahjoaan. Myllykoskella sijaitsevan koulun rehtori Pekka Haaja esiintyi Niinirannan bändissä. Pekan soittoporukka säesti laulavia seurakuntanuoria.
Illan aikana kuultiin sanaa ja laulettiin yhdessä. Loppuilta oli varattu vapaalle yhdessäololle.

Suomen kielessä yhdyssanat ovat loputon mielikuvituksen lähde. Miltä kuulostaisivat autopiirakka, jota syödään vain reissun päällä ollessa tai avantouinnista hurjan innostunut jää-äiti? Tarkemmin tehtävänantoon perehtymättä veikkaan, etteivät ne ainakaan ensisijaisesti olleet haussa.
Tällaiset makuutilat Niinirannassa on.
Minna Löppönen, Sanni Löppönen ja Sini Lojander heittelivät palloja kohti pahvilaatikoissa olevia reikiä. Erityisen innokas heittäjä oli tapahtuman nuorimmista osallistujista nuorimpia.
Niinirannassa on oma musiikkinurkkauksensa.
Niinirannassa riittää tekemistä, vaikka sataisi kaatamalla.

Toimintaa muualla

Seurakuntien yö järjestettiin kolmatta kertaa. Tapahtumaan osallistuivat Kuusankosken, Anjalankosken, Kouvolan ja Valkealan evankelis-luterilaiset seurakunnat. Mukana olivat myös Tuohikotin sekä Valkealan helluntaiseurakunnat.
Kouvolan keskuskirkossa esiintyi nuortenbändi. Yhteislaulujen jälkeen kuultiin bändiä nimeltään Rajaton Armo. Luvassa oli myös pientä iltapalaa.
Kuusankosken kirkon kirkkopuistossa ja kirkon alasalissa oli luvassa ohjelmaa. Kuusankoskella oli myös varauduttu siirtämään ohjelmaa sisälle. Ohjelmassa oli rukouspolku, musiikkia, sekä tekemistä pienille.
Myllykosken kirkossa laulettiin yhdessä ja vietettiin arkimessua.
Café Versossa oli evankelis-luterilaisen ja helluntaiseurakunnan yhteisohjelmaa. Tuohikotissakin oli oma ohjelmansa.
Janne Kousa

Ilta-auringossa puiden ääriviivat häilyvät.
Jonkun verran oli tuulta.
Lasipalatsin edustan kukista näki sateen käyneen.
Pihapuut heijastuivat ikkunaristin lomaan.

Artikkelikuva: Sini Lojander, Minna Löppönen ja Sanni Löppönen pohtivat, mitä lintuja kuvissa on.

Jaa artikkeli: