Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Nuori lahjakkuus orkesterien vieraana

Kymi Sinfonietta konsertoi kolmena iltana yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Kapellimestarina työskenteli Ville Matvejeff. Solistina oli nuori viulistilupaus Rebecca Roozeman.
Rebecan taitojen kehittymisestä vuosien harjoittelun tuloksena kertoo jotakin jo se, että kahdeksantoista täyttäneellä on käytössään stradivarius. Arvosoitin on häntä kolmisensataa vuotta vanhempi. Viulun omistaa OP Ryhmän Taidesäätiö. Viulunsoitolle Rebecca on varmasti omistanut tuhansia ja taas tuhansia tunteja elämästään. Se näkyi soiton varmuudessa ja hioutuneisuudessa.
Rebecca Roozeman voitti Juhani Heinonen -viulukilpailun keväällä 2019.
Jyväskylä Sinfonia ja Kymi Sinfonietta esiintyivät aiemmin yhdessä 2018 keväällä. Marraskuisiin yhteiskonsertteihin valikoitui nykysäveltäjiä ja romantiikan mestarit. Sergei Rahmaninovin sinfonian syntyminen oli työn ja tuskan takana. 1908 kantaesityksensä saanut teos sai Glinka-palkinnon.
Suuri joukko soittajia vastasi Magnus Lindbergin Choralesta. Jean Sibeliuksen viulukonserton d-molli, op. 47, osiin Allegro moderato, Adagio di molto ja Allegro, ma non tanto saatiin mukaan viulusolisti.
Väliajan jälkeen kuultiin vielä Sergei Rahmaninovin Sinfonia nro 2 e-molli, op. 27, osat Largo-Allegro moderato, Allegro molto, Adagio ja Allegro vivace.
JK

Rebecca Roozemanin tunnettuus varmasti kasvaa vuosien myötä.
Jaa artikkeli: