Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Ohjelmien esittelyä

Muodostelmaluistelun helmipäivä järjestettiin viime isänpäivän aattona Lumon-areenalla. Iltapäivällä oli paikalla varmasti useampi sata henkeä.
Myynnissä oli esimerkiksi huppareita, arpoja, keksejä ja metrilakuja. Siinä saattoikin sitten isä herkutella sunnuntaina uudessa hupparissaan.
Valkealasta oli uusina tulokkaina Elsa ja Aada. He aloittivat syksyllä. Aada harrastaa myös pianonsoittoa ja laskettelua. Kumpikin pitää musiikkiluistelusta. Jääharjoituksia on kahdet ja lisäksi yhdet oheiset. Syksyn mittaan on joukkueessa esimerkiksi leikitty hippaa ja harjoiteltu ohjelmaa.
Team Diamond Pearl esitteli muodostelman elementit. Pikkuhelmet -kehitysryhmä ja Team Crystal Pearl esittelivät harjoitusohjelmansa. Team Silver Pearl & Team White Pearl esittivät vapaaohjelmansa ja ehtivät vielä ennen väliaikaa esiintyä toisenkin kerran. Team Pink Pearl ja Team Black Pearl olivat jäällä kahteen otteeseen tauon jälkeen.
Ohjelmien jälkeen joukkueita ja pienempiä ryhmiä kuvattiin jäällä.

Elsa ja Aada ovat harrastaneet muodostelmaluistelua muutaman kuukauden. Paidassa kerrotaan: syö, nuku, luistele, toista.
Lakut toivat lisäväriä tapahtumaan.
Omien suojien erottamista helpottaa värivalikoima.

Kilpailuja kohti

Joukkueet esittelivät kauden kilpailuohjelmansa ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen.
Team Diamond Pearlissa on 7 reipasta luistelijaa, iältään 9-12-vuotiaita. Vastuuvalmentajina toimivat Jenna Orreveteläinen ja Ella Johansson. Tytöt esittivät lainin eli rivielementin, kahden rivin läpimenon ja yksisiipisen myllyn.
Kehitysryhmän Pikkuhelmet luistelijat ovat 4-8-vuotiaita. Harjoittelussa pääpaino on ryhmässä toimimisen taidoissa sekä yksilötaitojen ja muodostelmaluistelun perusteiden opettelussa. Valmennuksesta vastaavat Annis Toiviainen, Sara Tuominen ja Anni Uutela. Reippaassa ryhmässä on tällä hetkellä kymmenen luistelijaa, ja lisää kehitysryhmäläisiä otetaan mukaan läpi vuoden. Pikkuhelmien iloisen harjoitusohjelman teemana oli Mehudisco.
Team Crystal Pearl koottiin kesällä 2019. Tavoitteena on, että kilpaileminen kansallisessa seniorisarjassa olisi mahdollista kaudella 2020-2021. Joukkueen luistelijat ovat lopettaneet aktiivisen kilpauransa. He harjoittelevat kerran viikossa jäällä ja oheisissa. Joukkueen luistelijoissa on useita Kookoo Jäätaiturien muodostelmaluistelupuolen tuntivalmentajia. Harjoitusohjelmana oli Speechless.
Team Silver Pearl kilpailee tulokassarjassa. Joukkueen luistelijat ovat iältään 7-12-vuotiaita. Tällä kaudella heitä on joukkueessa 20. Valmennustiimissä ovat mukana Annis Toiviainen, Sara Tuominen ja Jenna Orreveteläinen. Tanssista vastaa Heini Ahtiainen ja telinevoimistelusta puolestaan Timo Pahkala. Tällä kaudella tulokkaat vievät surffailemaan ja tanssimaan Hawaijin lämpöön, palmupuiden alle, jossa ukulele soi. Vapaaohjelman teema on Aloha, Hawaiji!
Seuran kansallisessa noviisijoukkue Team White Pearlissä on 16 vauhdikasta ja hyvän treeniasenteen omaavaa tyttöä. He ovat iältään 11-15-vuotiaita. Harjoituksia on viikossa 4 kertaa jäällä ja 4 kertaa oheisissa.
Oheisharjoittelun sisältöön kuuluu esimerkiksi tanssia. Joukkueen valmennustiimissä toimivat Jenna Orreveteläinen ja Annis Toiviainen, tanssiharjoituksissa Heini Ahtiainen ja fysiikassa Timo Pahkala.
Joukkueen vapaaohjelma kertoo mystisen ja vauhdikkaan tarinan Egyptin kuningattaresta, Kleopatrasta. Osa harrastajista on siirtynyt yksinluistelupuolelta muodostelmaan.

Yhteistyön arvo korostuu muodostelmaluistelussa.
Nuorimpienkin esityksestä jo näkyy, että taitoluisteluun kuuluvat erilaiset ilmeet ja eleet.
Taustalla kuului Jasminen voimahitti Aladdin-elokuvasta.
Jäällä voidaan viedä kauas Tyynellemerelle.
Ryhmässäkin on tilaa yksilö- ja pariluisteluun.


Juniorijoukkue Team Pink Pearlissä luistelee tällä kaudella 16 erittäin motivoitunutta ja taitavaa luistelijaa. Joukkueen luistelijat ovat iältään 14-18-vuotiaita. White Pearlistä poiketen tanssiharjoituksia vetää Roosa Raanoja.
Teemana on tunteikas Myrskyluodon Maija.
– Uusi elämä Myrskyluodolla ja sen mukana tulevat haastavat olosuhteet tuottavat Maijan elämään surua ja murhetta. Viimeinen pisara murheiden keskellä on Jannen tapaturmainen kuolema, kerrottiin myrskyisästä tarinasta.
Täytyy sanoa, että kaiman mainitseminen lisäsi itsellä tunnereaktiota. Pitkään jatkuneiden vaikeuksien jälkeen elämä Myrskyluodolla helpottuu. Perhe saa jatkettua elämäänsä tasapainossa. Viimeisen kerran saarelta lähtiessään Maija astuu veneeseen ja katsoo haikeana saarien taakse jäävää Myrskyluotoa.
Seuran aikuisjoukkue Team Black Pearlissä on mukana 15 aikuista naista. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Eerika Jansson. Blackit johdattavat katsojansa takaisin neonväriselle 80-luvulle. Dingon sanoja mukaillen kerrottiin:
– Ja luistelu on helppoo, silloin kun on kaveri, josta pitää kii, ei tarvitse mennä hallille itsekseen, kun on osa huipputiimii.
Aikuisjoukkueen lisäksi seurassa toimii myös aikuisten tekniikkaryhmä Black Tekniikka. Ryhmässä harjoitellaan perusluistelua ja hiotaan omaa luistelutekniikkaa kerran viikossa. Ryhmä on samalla aikuisten luistelukoulu, jossa on mahdollisuus kehittää taitojaan kohti kisaavaa Team Black Pearl-joukkuetta.
• JK

Myrskyluodon Maijalla…
Dingon tahdissa on moni varmasti liikkunut.
…on klassikon asema.
Jaa artikkeli: