Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Oikeaan aikaan saapuneille

Kuusankosken kirjaston näyttelytilassa oli esillä Veera Koivulan ja Sofia Raanojan maalauksia viime marraskuun viimeisen viikon maanantaista perjantaihin. Parvelle kipuava pääsi tutustumaan taidenäyttelyyn, jonka teoksissa oli luonto vahvasti läsnä. Veera Koivulan teoksissa näki esimerkiksi mustikoita ja Ficus benghalensis-kasvin eli banianiviikunan.

Banianiviikunaa näkee usein istutettuna temppelien lähellä. Luonnonvaraisena sitä kasvaa esimerkiksi Sri Lankassa, mutta kasvia on istutettu kaikkialle tropiikkiin. Ihmisaiheista puolestaan huomattavan suuri osa oli Sofia Raanoja taiteilemia.

JK

Foxglove tarkoittaa sormustinkukkaa. Sormustinkukat tunnetaan koristeellisuudestaan ja myrkyllisyydestään. Vierelleen kukka sai Metsänpeiton. Kumpikin Öljyvärityö on Veera Koivulan käsialaa.

Artikkelikuva: Sofia Raanojan teokset erottuivat toisistaan jo kaukaa. Fine line, ota varovasti ja haley ovat vuodelta 2019, toisto vuodelta 2018. Öljyväreillä Sofia maalasi Fine linen ja haleyn, toiset akryyliväreillä.

Jaa artikkeli: