Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Omenalle vahva kysyntä

Viiniverlan viinipuoti on saanut viime kesänä museoalueelle tyylikkäät opastekyltit. Iäkäs tiilimakasiini kätkee sisäänsä juotavaa ja herkkuja niin lapsille kuin aikuisillekin.
Viiniverla Oy:n yrittäjä Juha Kuronen kertoi omenasadon olevan Kymenlaaksossa tänä vuonna ainakin kukinnan perusteella runsas. Yritys ostaa omenoita kotipuutarhoista ja mehustakin loput, jos sitä tulee yli oman tarpeen. Juha toivookin, että kotipuutarhurit hyödyntävät Verlan mehustamoa, eivätkä turhaan kuljeta omenoita pois jäteasemille tai metsiin.
Mehustamon koneella muuttuu tunnissa mehuksi jopa 500 kiloa omenaa. Vain harvat haluavat enää mehun pullotettuna. Useimmat ovat mieltyneet hanalliseen, pahvilaatikkoon sujautettavaan pussiin.
Juha Kuronen vakuuttaa, että kotipuutarhureille suunnatun mehustuspalvelun laitteisto on Kymenlaakson paras. Hedelmien pesu, murskaus, puristus, pastörointi ja pussitus hoituvat joutuisasti.
Juha lupaa mehulle säilyvyyttä vuoden verran, seuraavaan satoon asti. Prosessi on hyvin hallinnassa.

Myymälä sijaitsee iäkkäässä tiilimakasiinissa.

Maine kasvanut

Viiniverlan tuotteita on otettu Euroopan suurimman MUJI:n valikoimiin, Helsinkiin. Japanissa 1980 perustettu MUJI päätti yhdistää edullisuuteen ja yksinkertaisuuteen hyvälaatuisuuden. Valikoimiin otettavissa tuotteissa onkin tiukka seula.

Nollahävikkiin pyrkivä ravintola Nolla Fredalla, Helsingissä on ottanut valikoimiinsa valkoista, alkoholitonta kuohuviiniä. Viiniverlan omenabrandy on saanut ranskalaisiltakin kehuja. Pesee kuulemma monta paikallista. X.O. on kypsynyt kymmenen vuotta tammitynnyreissä. Jaalasta sitä täydennetään Alkon Tikkurilan varastoon, ja se on tilattavissa Alkon verkkokaupasta.
Kesän uutuus, alkoholiton puolukkakuohujuoma on hapokas, ja se on erityisesti nuoren väen suosiossa. Kuusankosken viini-illassa Juha peitti velmusti etiketin ja tarjosi alkoholitonta kuohuvaa ammattilaisille. He yllättyivät jälkeenpäin, ettei se ollutkaan kuohuviiniä.
Viiniverla avasi viini- ja leipäpuodin Verlassa 1999 yhdessä Tuomon Luomun kanssa. Kun rakennus on vanha mylly, niin luonnollisesti valikoimiin kuuluu myös jauhoja. Niitä tulee Liikkalasta Jalon myllyltä. Kinnarin tilan myllytuotteet, käsintehty suklaa ja muut kumppanien tuotteet täydentävät valikoimia.
JK

Juha Kuronen esittelee alkoholitonta puolukkakuohujuomaa.

Artikkelikuva: Pussi on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto mehustuspalvelussa.

Jaa artikkeli: